Yapılan son araştırmalarda diyeti oluşturan renklerin hastalıklarla yakın ilişkisi olduğu ve sebze ve meyvlerden zengin bir diyetin kanser ve kronik hastalık riskini azalttığı gösterilmiştir.



Günlük olarak 5 ve üzerinde renkli sebze ve meyve tüketiminin sağlıklı yaşam için önemli olduğu, sebze ve meyvelerin sağladıkları vitamin, mineral, posa ve fitokimyasallar ile sağlığı geliştirdikleri, yaşlanmanın neden olduğu etkileri önledikleri, kanser ve kalp hastalıkları riskini azalttıkları belirtilmektedir.

[color="#1CA700"]Yeşil Renk
Yeşil renkli besinler kemikleri korur, dişleri güçlendirir, göz sağlığını geliştirir ve bazı kanser türlerine yakalnama riskinin azaltırlar. Kivi, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, marul, lahana, avocado, yeşil elma, salatalık bu renk besinlerdendir.

Kırmızı Renk
Kırmızı renkli besinler Alzheimer hastalığına karşı korur, kalbin kan akımını düzenler ve üriner sitemin sağlığını korurlar. Domates ,kırmızı elma, çilek, karpuz, ahududu, kiraz, turp gibi besinler bu renk besinlerdendir.

[COLOR="Indigo"]Mavi ve Mor Renk
Mavi ve mor renkli besinler hafızayı güçlendirir ve pek çok kanser türüne (prostat kanseri gibi) yakalanma riskini azaltır, üriner sistemin korunmasına ve sağlıklı yaşlanmaya yardım ederler. Erik, siyah üzüm, patlıcan, böğürtlen, incir, yaban mersini gibi besinler sıklıkla tercih edilmelidir.

Beyaz renk
Beyaz renkli besinler LDL kolesterolü düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltırlar. Muz, armut, karnabahar, sarımsak, soğan, mantar, patates gibi beyaz renkli besinleri tüketerek kalp hastalıkları riskinizi azaltın.

Sarı ve Turuncu Renk
Sarı ve turuncu renkli besinler immün sistemin güçlenmesini sağlar ve göz ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Portakal, şeftali, mango, kavun, havuç, ananas, üzüm, balkabağı, kayısı, sarı elma, mısır bu renk besinlerdendir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 462
favori
like
share
BaL Böcüğü Tarih: 23.03.2008 11:07
[COLOR="green"]Yeşil Renk
Yeşil renkli besinler kemikleri korur, dişleri güçlendirir, göz sağlığını geliştirir ve bazı kanser türlerine yakalnama riskinin azaltırlar. Kivi, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, marul, lahana, avocado, yeşil elma, salatalık bu renk besinlerdendir.

cok seviyorum ye$iLLigi
daha dogrusu et yemedigimden kaynakLanio
demek ki bunLar bana uyum sagLio
t$kLer yüregi güzeLim :3:
Sindy Tarih: 22.03.2008 10:24
tesekkurler cLyde*
SU-PERISI Tarih: 21.03.2008 11:13
paylaşım için teşekkürler.