Diyetinizin Renk Kodu

Son güncelleme: 23.03.2008 10:07
fLy fLy foto
  • Yapılan son araştırmalarda diyeti oluşturan renklerin hastalıklarla yakın ilişkisi olduğu ve sebze ve meyvlerden zengin bir diyetin kanser ve kronik hastalık riskini azalttığı gösterilmiştir.



    Günlük olarak 5 ve üzerinde renkli sebze ve meyve tüketiminin sağlıklı yaşam için önemli olduğu, sebze ve meyvelerin sağladıkları vitamin, mineral, posa ve fitokimyasallar ile sağlığı geliştirdikleri, yaşlanmanın neden olduğu etkileri önledikleri, kanser ve kalp hastalıkları riskini azalttıkları belirtilmektedir.

    Yeşil Renk
    Yeşil renkli besinler kemikleri korur, dişleri güçlendirir, göz sağlığını geliştirir ve bazı kanser türlerine yakalnama riskinin azaltırlar. Kivi, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, marul, lahana, avocado, yeşil elma, salatalık bu renk besinlerdendir.

    Kırmızı Renk
    Kırmızı renkli besinler Alzheimer hastalığına karşı korur, kalbin kan akımını düzenler ve üriner sitemin sağlığını korurlar. Domates ,kırmızı elma, çilek, karpuz, ahududu, kiraz, turp gibi besinler bu renk besinlerdendir.

    Mavi ve Mor Renk
    Mavi ve mor renkli besinler hafızayı güçlendirir ve pek çok kanser türüne (prostat kanseri gibi) yakalanma riskini azaltır, üriner sistemin korunmasına ve sağlıklı yaşlanmaya yardım ederler. Erik, siyah üzüm, patlıcan, böğürtlen, incir, yaban mersini gibi besinler sıklıkla tercih edilmelidir.

    Beyaz renk
    Beyaz renkli besinler LDL kolesterolü düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltırlar. Muz, armut, karnabahar, sarımsak, soğan, mantar, patates gibi beyaz renkli besinleri tüketerek kalp hastalıkları riskinizi azaltın.

    Sarı ve Turuncu Renk
    Sarı ve turuncu renkli besinler immün sistemin güçlenmesini sağlar ve göz ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Portakal, şeftali, mango, kavun, havuç, ananas, üzüm, balkabağı, kayısı, sarı elma, mısır bu renk besinlerdendir.
#20.03.2008 16:25 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler.
#21.03.2008 10:13 0 0 0
  • tesekkurler cLyde*
#22.03.2008 09:24 0 0 0
  • Yeşil Renk
    Yeşil renkli besinler kemikleri korur, dişleri güçlendirir, göz sağlığını geliştirir ve bazı kanser türlerine yakalnama riskinin azaltırlar. Kivi, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, marul, lahana, avocado, yeşil elma, salatalık bu renk besinlerdendir.

    cok seviyorum ye$iLLigi
    daha dogrusu et yemedigimden kaynakLanio
    demek ki bunLar bana uyum sagLio
    t$kLer yüregi güzeLim
#23.03.2008 10:07 0 0 0