Malzeme;

8 incir
1.5 paket yulaflı bisküvi
1 çay bardağı fındık
30 gr tereyağı
1 yumurtanın akı
1 su bardağı hindistancevizi

Hazırlanışı;
* Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Bisküvileri ve fındıkları mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Hamur yoğurma kabına alıp tereyağını ve yumurta akını ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
* İncirleri yıkayıp kurulayın. Bisküvili hamurdan her bir incir için parçalar koparın. Elinizle şekir vererek hamuru düz bir zeminde ince bir tabaka halinde açın. İnciri ortasına yerleştirip özenle bir top şekli verin. Hindistancevizine bulayıp servis tabağına alın. Bu işlemi incirler bitene kadar devam edin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip soğuk servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 542
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:21
saoll eline sağlıkk
Sindy Tarih: 22.03.2008 15:04
tarif icin tesekkurler SU-PERISI