Malzeme;

4 iri havuç
2 patates
1 soğan
1 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çay kaşığı köri
15 gr margarin
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz

Hazırlanışı;
* Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
* Blenderle püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin. Sıcak olarak servis yapın.

ÖNERİ
Fındık, tatlı ve tuzlu her türlü yemeğe yakışır. Özellikle kaşarpeyniriyle birlikte çorbaya ayrı bir lezzet katar. Daha keskin bir tat için
dilerseniz çorbaya kırmızıacı tozbiber de ilave edebilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 441
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:26
saolll tşk
Sindy Tarih: 22.03.2008 15:00
guzel tarifin icin tesekkurler SU-PERISI