Malzeme;
4 Adet iri kabak
300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
2 Adet salatalık
4-5 Dal roka
1 Adet limon suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın.
Roka yapraklarını yıkayıp, süzün.
Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin.
Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın.
Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun.
Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin.
1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin.
Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün.
Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:55
SAOLLL TSK