MALZEMELER

750 gr bezelye - 6 tane en iyi kabugu ayirin
500 gr fasulye
25 gr margarin veya tereyagi
1 büyük sogan - iyice rendelenmis
850 ml tavuk suyu
1 demet taze nane
Tuz ve taze ögütülmüs karabiber
150 ml yogurt
1/4 çay kasigi köri
1 bas sarmisak, ezilmis

YAPILIŞ TARİFİ

Margarini tavada eritin. 1 Sogani ekleyin ve yumusayip hafifçe kizarincaya kadar 5 dakika pisirin.
Tavuk suyunu ekleyip bir tasim kaynatin, sonra bezelyeleri, ayirdiginiz bezelye kabuklarini, fasulyeyi, naneyi, tuz ve biberi ekleyin. Atesi kisin ve tencerenin agzini kapatip 20 dak. pisirin.
Bezelye kabuklarini ve naneleri çikartip çorbayi ilindirarak blender'dan geçirin. Tamamiyle sogumaya birakin.
Bir kasede yogurt, köri ve sarmisagi karistirin. Buna 6 kasik çorbayi ekleyip tekrar soguk çorbaya karistirin. En az 30 dak. buzdolabinda saklayin.
Servis etmek için: 4 tane sogutulmus kaseye çorbayi döküp, nane yapraklariyla süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 307
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:25
saoll tşk
refik Tarih: 24.03.2008 19:30
eline saglık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 22.03.2008 15:39
Paylaşımın için saol sindy.Ben sıcak çorbaları tercih ederim.