Malzemesi

1 küçük lahana
100 gr yer fıstığı
1 soğan
5 diş sarımsak
3 sivri biber
200 gr mantar
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 limon
Tuz
Pulbiber

tarifi

Lahanayı ince şeritler halinde doğrayın. Tuzlu kaynar suda 3-4 dakika bekletip süzün.
Fıstıkların kabuklarını soyup ikiye bölün. Soğanı soyup halka halka doğrayın, sarımsakları kıyın. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince doğrayın. Mantarları ince ince doğrayın.
1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın. Sarımsak, soğan, sivri biber ve mantarları ilave edip kavurun. Fıstıkları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Küçük bir kasede 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, pulbiber, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu karıştırın.
Lahanaya limonlu sosu ve fıstıklı karışımı ilave edip harmanlayın. 5-6 dakika bekletip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 366
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:38
saoll eline sağlık
refik Tarih: 24.03.2008 01:12
tariflerin için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 22.03.2008 15:51
Tarifin için saol sindy.