Kullanılacak malzeme (4 kişilik):

8 koyun böbreği,
1 baş soğan,
1 çay kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz,
kırmızı biber,
tarçın.

Yapımı:

Böbrekleri ortadan uzunlamasına ikiye ayırmalı ama iki parçayı birbirinden ayırmamak Rendelenmiş soğanın yarısını bir tabağa yaymalı. Bunun üstüne açılmış böbrekleri yaymalı, onların üstüne de kalan soğanı serpiştirmeli. Böylece bir gün soğukta tutulacak böbrekleri odun kömürü ateşinin beş parmak yukarısına oturtulmuş ızgaraya yerleştirmeli. Vakit vakit zeytinyağı sürerek böbreklerin iki taraflarını da kızartmalı. Tarçınla kırmızı biberi karıştırmalı. Böbrekleri servis tabağına alırken tuzlayıp tarçınlamalı ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 474
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:55
tşk güzelmiş paylaşım için saol
izmir_güzeli Tarih: 29.04.2008 17:36
eline sağlık sindy
SU-PERISI Tarih: 22.03.2008 15:53
Tarçınlı hiç duymamıştım denemekte yarar var.