malzemeler

250 gr. kuru dut
2,5 su bardağı şeker
1/2 limon

tarifi

Kuru dutları yıkayıp, 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tel süzgeçten geçirip tekrar tenceresine koyunuz. Şeker ilâve edip kıvamı gelinceye kadar kaynatınız. Limon suyu katınız. Sıcakken kavanozlara boşaltıp soğuyunca kapağını sıkıca kapatınız.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 611
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:28
paylşım için thanks
mertkuru Tarih: 24.05.2008 23:54
sağol
Dark_Wise Tarih: 18.05.2008 16:00
Lezzetli sanırım, paylaşım için teşekkürler
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:39
sağol eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 22.03.2008 15:56
Taze dutun marmelatını yapıyorum ama kuru dutun marmelatını hiç yapmamıştım.Eline saglık sindy.