MALZEMESİ

4 tavuk budu,
4 su bardağı ceviz içi,
1'er çorba kaşığı domates salçası, kırmızı pul biber
1/2 limonun suyu,
1 su bardağı tavuk suyu,
tuz.

tarifi

Butlar, üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayın. Ceviz, sarımsak ve biberi havanda iyice dövüp, salçayla beraber kısık ateşte biraz ısıtın. Ateşten alıp yoğurarak cevizin yağını iyice çıkartın ve ayırın. Ekmeği ufalayıp, üzerine tavuk suyunu, limon suyunu ve ceviz içini ekleyin ve ezerek kıvamlı bir sos hazırlayın. Butları sosa batırın ve üzerine ceviz yağını gezdirin. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 481
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:31
teşekkürler paylaşım için
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 20:08
sağol tşk
COCO Tarih: 17.04.2008 01:18
Tesekkürler.
refik Tarih: 22.03.2008 16:59
paylaşımların için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 22.03.2008 16:01
Tarif için teşekkürler sindy.Emegine saglık.