malzemeler:

• 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı su
• 2 silme yemek kaşığı şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tutam kişniş tohumu
• 1 defne yaprağı
• 2 orta boy kereviz
• 1-2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
• 3-4 büyük marul yaprağı
• yarım su bardağı zeytin
hazırlanması:
1. zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun. şekeri eritmek için karıştırın. ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin.
2. kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin. bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin. kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika). kerevizlerin kararmalarına dikkat edin.
3. tencereyi ateşten alın. limon suyunu ilave edin. kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz. ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir.
4. bir tabağa marulları yerleştirin. kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 341
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:39
saoll eline sağlık
refik Tarih: 24.03.2008 00:45
ellerine saglık tariflerin için teşekkürler