Malzemeler

4 demet taze soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
8 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tarhun
1/4 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Yapılışı.

Taze soğanları ayıklayıp beyaz bölümleri 2.5 cm, yeşil bölümleri 5 mm kalınlığında doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca taze soğanların beyaz bölümlerini ekleyip, yapışmaması için karıştırarak 2 dakika pişirin. Tavuk suyu, tarhun, tuz ve karabiberi ekleyip, ateşi kısarak 30 dakika pişirin. Taze soğanların yeşil bölümlerini ekleyip, 4 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın ve çorbayı büyük bir çorba kasesine aktarıp, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 512
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:23
saolll tşk
Sindy Tarih: 29.03.2008 11:44
tesekkurler SU-PERISI
refik Tarih: 24.03.2008 19:27
ellerine saglık su-perısı paylaşımların için teşekkürler