Malzemeler

1 adet karnabahar
1 soğan
1/2 limon suyu
Limon kabuğu rendesi
8 dal maydanoz
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kişniş
1/4 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı tuz
10 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı.

Soğan dilimleri, limon suyu, limon kabuğu, maydanoz dalları, kekik, kişniş, kimyon, tuz ve karabiberi bir tencereye koyun. Üstünü 2 cm örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi harlı ateşe oturtup , karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı orta sıcaklıkta yeniden bir taşım kaynatın. Kaynayınca yine ateşi kısıp, karışımı 10 dakika pişirin. Ateşi biraz açıp, yemeği orta sıcaklıkta yeniden bir taşım kaynatın. Kaynayınca karnabahar çiçeklerini koyup, ara sıra karıştırarak yumuşayıncaya (diriliklerini bütünüyle yitirmeden ) kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karnabaharları, pişme suları içinde ılınıncaya kadar beklettikten sonra, delikli kaşıkla bir servis tabağına çıkarın. Üstlerine zeytinyağını sicim gibi akıtarak gezdirip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 403
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:36
GÜZELL OLMUŞ TSK
by_KaRizMa Tarih: 28.03.2008 20:01
emegine salik paylasimin icin saol
Grace Tarih: 24.03.2008 19:06
biraz diyetlik olmuş tam benlik teşekkürler Su Perisi