Malzemeler

4 adet antrikot
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
2 soğan
2 havuç
1 tatlı kaşığı pekmez
Zeytin
1 ekşi elma
Yapılışı.

Unu, karabiberi ve tuzu karıştırıp etleri bu karışıma bulayın. Bir tencerede, kıyılmış soğanları yağda yumuşayıp pembeleşene kadar pişirin. Una bulanmış etleri tencereye ekleyin ve iki dakika beraber karıştırın. Üzerine yavaş yavaş et suyunu ekleyin ve devamlı karıştırarak kaynama durumuna getirin. İnce kesilmiş havuçları ve ekşi elmayı tencereye ekleyin. Yemeği 10 dakika hızlı ateşte, ardından bir saat kısık ateşte pişirin. İndirmeden iki dakika önce pekmezi ekleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 494
favori
like
share
COCO Tarih: 29.03.2008 19:54
Tesekkürler.