6 elma
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 limon
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı.
Elmaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını alın. Fırına girebilir, 22-25 cm çapında bir tava veya çelik tepsiye şekeri koyun ve üzerine bir limonun suyunu sıkın. Ocakta, şekeri karamela olana kadar pişirin (şeker fazla yanarsa acı olur). Elmaları tavaya dikine sıkıştırarak dizin ve orta ısıda fırına vererek 30 dakika kadar elmalar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra soğutun.
Bir kapta tereyağı, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun ve topak haline getirin (hamur fazla yoğrulmamalıdır). Hamuru yarım cm kalınlığında ve daire şeklinde açın. Açtığınız hamuru elmaların üzerine serin ve dışarı sarkan kısımlarını kesip alın. Tateni orta ısıda bir fırına vererek, hamur kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Piştikten sonra, az soğutup alt-üst edin. Tateni kalıptan ters çevirerek alırken, kalıp(tava veya tepsi) sıcak olmalıdır. Yoksa elmalar kalıba yapışır ve dağılmasına neden olur. Karamela olmuş elmaların üste gelmesi sağladıktan sonra ılıkken servis edin.