mumbar dolmasi antep yöresinin bir yemegidir, mumbar (bagirsak) dolmasi

malzemeler:
4 adet koyun bagirsagi
250g. orta yagli kiyma
2 su bardagi bulgur
1 corba kasigi domates salcasi
1 corba kasigi biber salcasi
1 orta boy ince dogranmis sogan
10 dis ezilmis sarimsak
bol karabiber, yeteri kadar tuz ve kimyon

hazirlanisi:
mumbar iyice yikanarak temizlenir,tersi cevrilir ve tuzla güzelce ovulur tekrar yikanir ve tuzlu suda en az üc saat bekletilir.diger malzemeler bir kapta birlestirilir ve güzelce yogurulur,bu harc mumbarin icine doldurulur(istenirse bir huni yardimiylada yapila bilinir bu) mumbarin uclari baglanir ve tuzlu suda düdüklü tencerede yarim saat pisirilir ve servise hazir hale gelir.afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3423
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:53
SAOLLL TSK
SU-PERISI Tarih: 11.04.2008 17:40
Paylaşımın için teşekkürler bende yiyemiyorum.
özleem Tarih: 25.03.2008 20:23
degilmis gibi düsün :72:
Liberty Tarih: 25.03.2008 13:30
lezzetli oldugu halde yiyemiyorum ben bunu
bagirsak oldugunu bildigim icin galiba.