Patlıcan soslu ev eriştesi.

Son güncelleme: 31.05.2008 23:39
  • noimage
    PATLICAN SOSLU EV ERİŞTESİ

    Malzemeler:

    *2 su bardağı ev eriştesi(yoksa hazır satılanlarda olur)

    *2 adet patlıcan

    *1 adet yeşil sivri biber

    *2 adet domates

    *1 tatlı kaşığı tuz

    *2 yemek kaşığı tere yağ

    HAZIRLANIŞI:

    *Tencereye su koyup kaynadıktan sonra tuz ve erişteleri atarız.Bir yandan da tuzlu suda bekleterek acısını aldığımız patlıcanları küp küp keseriz.Aynı şekilde biber ve domatesleride hazırlarız.(domateslerin kabuğunu soyun)Tavada biberi kavururuz domatesleri içine atarız ve kızarttığımız ve yağını kağıt peçeteyle aldırdığımız patlıcanları da atarız beraberce 5 dakika kaynatırız.

    Erişteler pişince tencerede 2 yemek kaşığı tere yağ ile kavururuz.Servis tabağımıza alıp,üzerine patlıcan sostan koyarız.İsterseniz eriştenin içinede karıştırabilirsiniz sosu.Afiyet olsuuun:))
#26.03.2008 07:15 0 0 0
  • Güzel tarifin için teşekkürler kuber.
#26.03.2008 17:15 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 17:05 0 0 0
  • sag olasin.
#31.05.2008 23:39 0 0 0