Derde deva hastalığa şifa

Son güncelleme: 28.03.2008 18:49
  • Derde deva, hastalığa şifa...
    Doğanın doğal eczanesi bilinçli kullanıldığı takdirde insanı hem rahatsızlıklardan koruyor hem de hastalıklara karşı şifa sunuyor.

    Bronşitten aslanağzı, yorgunluktan badem, kolesterolden de elmayla kurtulmak mümkün. İşte formüller...
    noimage
    Kolesterolünüz yüksekse şu formülü kullanarak düşürebilirsiniz:

    8 ekşi elma,
    5 limon,
    3 maydonoz.

    Elmaları kabukları, maydanozu saplarıyla birlikte yıkadıktan sonra geniş bir tencerenin içine doğrayın.

    5 limonun kabuklarını ince soyarak dörde bölüp tencereye atın. Üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. Lapa olana kadar kaynatın. Kaynatıktan sonra tel süzgeçten geçirip şişelere doldurun. Her sabah aç karnına bir fincan için. Bu karışıma en az üç ay devam edin. İçebiliyorsanız doğal organik elma sirkesini de bir çorba kaşığı içmenizde fayda var.

    DİŞ BEYAZLATMADA ADA ÇAYI

    Eşit miktarda kabartma tozu, toz halindeki adaçayı, çeyrek tatlı kaşığı deniz tuzunu karıştırın. Dişlerinizi fırçaladığınız macununuza karışımı ekleyin. Bu karşımı öyle fazla uygulamanıza gerek yok. Haftada 3 gün yapmanız yeterli.

    KEPEĞE ÇÖREK OTU

    Kepek sorununuz varsa bol meyve ve sebze tüketin. Ayrıca 3 çorba kaşığı zeytinyağını hafif ısıtın. İçine bir çay kaşığı deniz tuzu, 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı çörek otu karıştırın. Boya sürer gibi saça friksiyon yaparak sürün. Stres film sarın saçınızda ve en az 2 saat bekletin.

    YORGUNLUĞA BADEM

    Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle içilirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

    BRONŞİTE EŞEK KULAĞI

    İshali keser. Nefes darlığını giderir. Göğsü yumuşatır. Bronşitte faydalıdır. Öksürüğü keser. Ağız, dil ve boğaz iltihaplarını giderir.

    ADET DÜZENSİZLİĞİNE FESLEĞEN

    Öksürüğü keser. Hazımsızlığı giderir. Baş ağrısı ve mide kramplarında kullanılır. Kadınlarda adetin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar.

    DİŞ ETİ İLTİHAPLARINA GÜLHATMİ

    Ebegümecigillerden; yaprakları geniş ve yuvarlak, çiçekleri büyük ve türlü renklerde olan bir bitkidir. Boğaz, bademcik ve diş eti iltihaplarını tedavi eder. Bağırsak iltihaplarını giderir.
#26.03.2008 10:10 0 0 0
  • Bilinçli kullanıldıgında bitkiler şifa verirler.paylaşımın için saol eskitoprak.
#26.03.2008 10:44 0 0 0
  • teşekküler bunlar gibi binlerce var
#28.03.2008 09:15 0 0 0
  • emegine salik paylasimin icin saol
#28.03.2008 18:49 0 0 0