Malzeme;

100 gr kıyma
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 soğan
1 çay kaşığı kuru nane
5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Hamur için:

1 su bardağı un
1 yumurta
3 çay bardağı su
Tuz
Hazırlanışı;

* Unu hamur yoğurma kabına alıp tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edin. Unlanmış zeminde hamuru merdane ile açın. 1?er santimlik kareler halinde kesin.
* Soğanı temizleyip rendeleyin. Margarini tencerede kızdırıp soğanı ve kıymayı kavurun. Domates ve biber salçaları ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca hamurları ilave edin. Tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandırın.
* Servis kâselerine paylaştırıp üzerini nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Tekke çorbası Kütahya'ya ait geleneksel bir lezzettir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 528
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:24
saollll teşşekkürler
Sindy Tarih: 29.03.2008 11:44
emegine saglik canim tesekkurler