Malzemeler

300g kırmızı kuru barbunya
2 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 orta boy patates, 1 orta boy havuç
1 çorba kaşığı kuru nane
1/4 su bardağı tel şehriye
Defne yaprağı
Dilerseniz 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı ,
tuz-karabiber
zeytinyağ


Tarifi:

Akşamdan barbunyayı ıslatın (biz sabahtan kaynar suda 1.5 saat beklettik)
Barbunyayı kaynatın ve kaynamaya başlayınca, ilk suyunu dökün, sonra bir daha yaklaşık 1lt su (dilerseniz et suyu) koyarak pişene kadar kaynatın
Başka bir tencerede, incecik doğradığınız soğanları yağda (biz bir çorba kaşığı zeytinyağ kullandık) çevirin.
Soğanlar hafif pembeleşince 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleyin, 2-3 çevirin
Domatesleri küçük doğrayıp ekleyin, yine 2-3 dak çevirin
Kaynatılmış barbunyayı suyuyla beraber soğan-domates karışımına ekleyin, defne yaprağını ve ağız tadınıza göre tuz-karabiberi ekleyin
Su kaynamaya başlayınca, küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyin
Patates ve havuç pişince, tel şehriyeyi ekleyin
Tel şehriyeler de pişince (yaklaşık 5 dakika içinde) nane, kereviz yaprağı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, karıştırın. Dilerseniz, bu baharat karışımına bir de kırmızı pul biber ekleyip, 1 kaşık zeytinyağında 2-3 dakika çevirip öylece çorbaya ekleyebilirsiniz. Hatta kilo-kolestrol derdi olmayan bunu tereyağında yapar!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 373
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:23
saoll tşk
Sindy Tarih: 29.03.2008 11:45
ellerine saglik SU-PERISI tesekkurler