Malzemeler:

1 kilo kırmızı biber
1 kilo patlıcan
4 domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
4 diş ezilmiş sarımsak
2-3 yeşil biber
Yağ (ben herzamanki gibi zeytinyağında yaptım ama çekinmeyenler tereyağ da kullanabilir tabiii!)


Yapılışı :

Patlıcan ve kırmızı biberleri fırında ya da ocakta közleyin ve kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın
Yaklaşık 3 çorba kaşığı zeytinyağında domatesi yumuşayana kadar çevirin
Yeşil biberleri de ekleyin ve onları da yumuşatın
En son sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha çevirin
Közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberleri de ekleyerek karıştırın, birkaç kez çevirin ve altını kapatın
Hafif ılık ya da soğuk olarak servis edin
Bu nefis mezeyi vakti olmayanlar, dolaplarında bulunduracakları hazır doğranmış domates, közlenmiş patlıcan ve biber konserveleri ile çok kısa sürede de yapabilirler. Şipşak bir meze olarak acil misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz!

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 6483
favori
like
share
@RDA.73 Tarih: 12.06.2008 21:49
tsk
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:34
saoll eline sağlık
zeynap Tarih: 06.04.2008 00:37
Bayılıyorum közlenmiş bibere ...
Sindy Tarih: 29.03.2008 12:00
kozlenmis sebzelerin tadi bi baska oluyor, emegine saglik SU-PERISI