Malzemeler.

3 tavuk göğsü
3 patates
2 domates
2 yeşil biber
İç pilav malzemesi:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Çok az miktarda kuzu veya
tavuk ciğeri
Karabiber, tuz

yapılışı.

Pirinci sıcak suda 20 dakika bekletin. Ciğeri fındık büyüklüğünde doğrayıp küçük bir tavada haşlayın. Patates ve domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Yeşil biberleri yıkayıp doğrayın.
Tencerede yağı ısıtıp fıstığı ekleyerek kavurun. Pirincin suyunu süzün ve fıstıkların üzerine ilave edin. Delikli bir kepçe ile sürekli karıştırarak pirinçler şeffaf lası ncaya kadar kavurun. Et suyu, yıkanmış üzüm, tuz ve ciğeri kavrulmakta olan pirince ekleyin. 1-2 kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Ateşi kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra karabiberi ekleyin ve delikli bir kepçe ile 1-2 kez karıştırın.
Göğüs etlerini döverek inceltin. Tuz ve biber ekin. Üzerlerine hazırladığınız iç pilavı paylaştırın. Kenarlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız her parçayı folyo kağıdına alın. Kenarlarına patates, domates ve yeşil biber dilimleri yerleştirip kağıdı sıkı şekilde kapatın. Cam fırın kabına yerleştirip orta ısılı fırında 30-40 dakika pişirin. Biraz dinlendirip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3005
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:55
SAOLLL TSK
Sindy Tarih: 01.04.2008 15:10
ellerine saglik SU-PERISI