Malzemeler.

250 gr kemikli et
1 soğan,
1 kereviz
2-3 dal maydanoz
2 kahve fincanı irmik
6 su bardağı su,
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı nane
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Yapılışı.

Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin. Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın.
Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorBaya ekleyin.
Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpın, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 467
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:22
saoll tşk
Sindy Tarih: 31.03.2008 11:08
tarif icin tesekkurler SU-PERISI