Malzemeler.

3 adet patlıcan
yarım kg. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
karabiber
tuz
Üzeri için; domates, biber
kızarmak için; sıvıyağ

yapılışı.

Kıyma, rende soğan, ıslatılmış sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz ve baharatlar 5 dakika yoğrulur, buzdolabına konur 1 saat dinlendirilir. Bu arada patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletildikten sonra boyuna cetvel gibi dilimlenir, kızgın yağda pembe renkte kızartılır. Dinlenen köfte harcından parmak gibi köfteler yapılır. Renk alacak kadar teflon tavada kızartılır. Kızarmış patlıcanın kenarına köfte konur ve rulo yapılır, rulonun üzerine domates biber konup kürdanla tutturulur, fırın kabına dizilir, 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1293
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:02
saol eline sağlık tsk
kuber Tarih: 02.04.2008 08:22
paylaşım için teşekkürler ablacım çok güzel bir tariftir.
umzaka Tarih: 01.04.2008 23:30
harika bir şeye benziyor hemen denemeli
Sindy Tarih: 01.04.2008 15:17
ellerine saglik SU-PERISI