Malzemeler

100 gr fındık
100 gr badem
225 gr toz şeker
5 çorba kaşığı un (50 gr)
6 yemek kaşığı gül suyu
5 adet yumurta
Yağlı kağıt
Tuz
Şurup İçin
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker (375 gr)
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

Fındık ve bademleri, robotta, incecik kıyın.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını, 1 tutam tuzla el mikseri ile çırparak, kar haline getirin.
Yumurta sarılarını da, toz şekerle, rengi beyazlaşana kadar çırpın.
Çırpılmış yumurta sarı suyu, kıyılmış fındık ve bademle karıştırın.
Kar haline gelmiş yumurta aklarını da, hazırladığınız karışıma, çırpmadan, yavaş yavaş yedirin.
Fırın kabınıza yağlı kağıt sererek, hamurunuzu bu kaba yayın ve önceden 175 dereceye ısıttığınız fırında, 30-35 dk kadar pişirin.
Şurup için; su, şeker ve limon suyunu 10 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
Fırından aldığınız fındıklı ve bademli sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlınızı, şerbeti çekip, ılındıktan sonra servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 702
favori
like
share
tubi_kum Tarih: 13.07.2008 19:18
tesekürler ellerinize saglik
Lady Tarih: 13.07.2008 14:18
[COLOR="Pink"]paylaşım için tşkler :3:
komando1138 Tarih: 13.07.2008 12:13
bencede guzel bır tarıf
Yabangülüm Tarih: 23.05.2008 20:37
Teşekkürler Sindy emeklerine sağlık
eskitoprak Tarih: 23.05.2008 16:26
tesekkurler
extra16 Tarih: 23.05.2008 15:02
evet cok guzel
iipeqq Tarih: 06.04.2008 12:27
güzel bir tarife benzior...
zeynap Tarih: 06.04.2008 00:08
Paylaşım için saol....
Nerqish Tarih: 01.04.2008 10:45
[COLOR="SlateGray"]Eline saglik sunmasi kolayda yapta yiyelim:72: