Malzemeler;

1 kabak
1 havuç
1 soğan
1 domates
1 çarliston biber
1 patates
1 kaç diş sarımsak
3 su bardağı su
1 su bardağından biraz az un (veya siz daha kıvamlı bir çorba isterseniz daha fazla)
2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı;
Bütün sebzeleri, soğanı ve sarımsağı jülyen şeklinde doğrayın. Tencereye 3 su bardağı su koyup pişene kadar haşlayın.

Bir tencerede unu pembeleşinceye kadar tereyağında kavurun. 1 litre suyu yavaş yavaş una ekleyerek karıştırın (eğer topaklanma olursa robotta vs. çekin.)

Bu karışımı haşlanmış sebzelere katın ve karıştırın. Eğer kıvamı sizin için çok katıysa biraz daha su katabilirsiniz.

İsterseniz etsu tablet de ekleyebilirsiniz ben o an olmadığı için kullanmadım. Tuzunu da kattıktan sonra biraz kaynatın. Dereotu ve çekilmiş karabiberler servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 504
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:22
saoll tşk
Sindy Tarih: 01.04.2008 14:36
ellerine saglik SU-PERISI