Düzce CUMAYERİ

Son güncelleme: 02.05.2009 17:37
  • noimage

    Çilimli'den bir sonraki durak Cumayeri. Küçük bir alan ve bu alanda ilk dikkati çeken henüz inşaatı tamamlanmamış olan Cumayeri Merkez Cami oluyor. Caminin içindeki tavan ve kiriş kaplamalarının büyük bölümü tamamlanmış, önümüzdeki Ramazan ayına kadar tamamlamayı hedefliyorlar.
    İlçe merkezinden 3 km. uzaklıktaki Dokuz Değdirmen Köyü, içinden geçen akarsular üzerine kurulmuş su değirmenlerinden dolayı bu isimle anılıyor ama günümüzde değirmenlerin ancak üç tanesi çalışıyor. Ahşap barakalar içinde yıllara ve teknolojiye meydan okuyan değirmenlerin garip bir çekim gücü hissediliyor. Merakınıza yenilip önce dışından bir kolaçan edip sonrada içine girerseniz, sular aktıkça ağır ağır dönen değirmen taşı altında un ufak olan mısır tanelerini ve sırada bekleyen mısır çuvallarını görüyorsunuz. Hiç acelesi yokmuş gibi görünüp değirmen taşının dönüş hızına razı değirmenci, bir taraftan değirmen gıcırtısını dinliyor, hem de gün boyu aralıklarla yaptığı şekerlemesine devam ediyor. Sular akıyor, değirmen taşı dönüyor, altına dökülen buğday taneleri öğütülüp un haline geldikten sonra çuvallara doluyor, traktörlerle fabrikalara taşınıyorlar. Bu monoton çark da böyle dönüyor!

    noimage

    Cumayeri halkı Rafting Tesisi`nin karşısındaki yaşlı çınarın altında serinliyor.

    Köy meydanı klasiği kahve, konukların olduğu kadar köy ihtiyarlarının da toplantı yeri.

    noimage

    700 yaşında olduğu tahmin edilen anıt çınar.

    700 yaşında olduğu tahmin edilen ve gövdesini tarif etmeye kelime bulmakta güçlük çekilen çınar ağacı, içinin boşalıp geniş bir oda haline dönüşmesine rağmen Melen Çayı'nın suyu ile hayatını sürdürmeye devam ediyor.

    noimage

    Melen Çayı`ndan gelen esintiyle bütünleşmiş huzur dolu bir mekan.

    Eski evler, karşılıklı nispetleşen su değirmenleri arasında bulunan Rafting Tesisi, meydana hayat veren bir başka mekân. Pencereye kolunu dayamışçasına çayın kıyısında hizmet veren balkonlu restoran, Melen Çayı'nı seyrediyor.

    noimage

    Lezzetli bir sazan ya da Melen balığı yemek istiyorsanız, en sıcak havada bile Melen Çayı'nın serinlettiği burada konaklamanızı öneririz.

    noimage

    Yemyeşil bitki dokusu arasında toprak rengi hâkimiyetinde, boz bulanık akan Büyük Melen, kıvrımları, akıntıları, küçük şelaleleri ile raftingcilerin son beş yılda dikkatini çekmeyi başarmış.

    noimage

    Dokuz Değirmen Köyü rafting tesisi

    Doğaya karşı zafer kazanmayı zevk haline getirenlerin gözde sporu rafting severler, özellikle hafta sonları botlarını depolardan çıkarıp köprü altından başlıyorlar kürekleriyle Melen Çayı ile mücadeleye.

    düzce,düzce ili,düzce haber,düzce öncü,düzce damla,düzce belediyesi,düzce merkez,düzce gazetesi,düzce otel,düzce haritası,düzce akcakoca,düzce postası,bolu düzce,düzce gölyaka,düzce akçakoca,sakarya düzce,düzce rehberi,düzce harita,bursa düzce,eskişehir düzce,ankara düzce,düzce deprem




#31.03.2008 14:11 0 0 0
  • KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK HERŞEY SÜPER ÖTESİNDE OLMUŞ.AKLIMA ESKİ GÜNLER GELDİ.ÇOK ÖZLEDİM MEMLEKETİMİ.İNSANIN MEMLEKETİ GİBİSİ YOK VALLA.
#09.06.2008 21:18 0 0 0
  • tskrler...
#02.05.2009 17:37 0 0 0