MALZEMELER
3 adet patlıcan
400 gr. konserve ton balığı
1 kg. patates
2 adet domates
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Domates sosu
Krema

Yapilisi

Patlıcanları, uzunlamasına ince kesin ve derin yağda hafifçe kızartın. Başka bir tencerede patatesleri haşlayın.
Haşladığınız patatesleri soyduktan sonra çatalla ezin. İçine ton balığı, küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiberi ilave edip iyice yoğurun.
Kızarttığınız patlıcanları tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız harçtan sürerek rulo şeklinde sarın. Bu işlemden sonra patlıcanları bir süre fırında ısıtın. Başka bir yerde hazır domates sosuyla kremayı karıştırarak kaynatın. Elde ettiğiniz sosu yemeği servis edeceğiniz tabakta gezdirin, patlıcanları bu sosun üstüne koyun, servise hazırdır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 866
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 11.06.2008 01:25
paylaşımın için teşekkürler Kardelen.
COCO Tarih: 03.06.2008 01:13
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:06
kardelennn eline sağlıkkkk
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:06
güzell olmuşşş