Kitapla interneti birlikte çocuklarımıza sevdirmeliyiz

Son güncelleme: 01.04.2008 00:14
fLy fLy foto


  • Kütüphane Haftası, İstanbul'da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Vali Yardımcısı Taşbaşı, ''Yeni nesillere hem teknolojiyi kullanmayı öğretmeli hem de kitap okumayı sevdirmeliyiz''

    Kütüphane Haftası, İstanbul'da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

    Haftanın açılışı dolayısıyla ilk tören, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda yapıldı. İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol ve öteki ilgiler tarafından anıta çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulan törende, İstiklal Marşı okundu.

    Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Taşbaşı, çağın hızla ilerlediğine işaret ederek, teknoloji çağının yakalandığını, artık bilgi ve belgeye ulaşmanın internet ortamında çok hızlı olduğunu anlattı.

    ''Yeni nesillere hem teknolojiyi kullanmayı öğretmeli hem de kitap okumayı sevdirmeliyiz'' diyen Taşbaşı, yeni nesil kütüphanecilere büyük görevler düştüğünü ve öncelikle de dil öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

    Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şube Başkanı Didar Bayır da, kütüphanecilerin geçmişte var olan ''çekingen'[/swf2][swf3]'kitap kurdu'' ve ''kitap bekçisi'' imajlarına dikkat çekerek, artık bu imajın ''bilgi dedektifi'' olarak değiştiğini vurguladı.

    Bayır, 2004 yılından bu yana ''Kütüphane-Kütüphaneci Dostu Ödülü'' verdiklerini de anımsatarak, bu yılki ödülü ''Benim Kütüphanem Projesi'' ile Toplum Gönüllüleri Vakfı'na vermeyi kararlaştırdıklarını dile getirdi.

    Konuşmaların ardından ''2008 Kütüphane-Kütüphaneci Dostu Ödülü'', İstanbul Vali Yardımcısı Taşbaşı tarafından Vakıf Başkanı İbrahim Betil'e sunuldu.

    Kütüphane Haftası dolayısıyla İstanbul'da hafta boyunca konferanslar ve paneller düzenlenecek, sergiler açılacak.
#01.04.2008 00:14 0 0 0