Malzemeler

* 8 su bardağı et suyu
* 1 bardak yeşil mercimek
* 1 kahve fincanı arpa şehriye
* 2 adet soğan
* 2 kaşık sıvı yağ
* 2 kaşık un
* Yarım bardak süt
* 1 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı

1. Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.
2. Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un konur, bir kaç kez karıştırılır.
3. Et suyu, yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye konur. 10-15 dakika yavaş ateşte kaynatılır.
4. Sofraya alınacağı zaman süt katılır. Üzerine kuru nane serpilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 484
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:21
saolll tşk
SU-PERISI Tarih: 04.04.2008 13:35
Eline saglık Nerqish.
Sindy Tarih: 01.04.2008 14:38
ellerine saglik Nerqish