Ballı Gevrekler

Son güncelleme: 23.05.2008 15:48
  • Malzemeler :

    * 1 su bardağı toz şeker
    * 1 su bardağı su
    * 175 gr. tereyağı
    * 3 çorba kaşığı bal
    * 350 gr. yulaf ezmesi
    * 50 gr. fındık
    * 50 gr. ceviz
    * 125 gr. kabuksuz kabak çekirdeği

    Hazırlanışı :
    Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin. Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
    Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin.
#01.04.2008 09:53 0 0 0
  • çok güzel görünüyor yapsanda yesek nerqishcigim.
#01.04.2008 10:04 0 0 0
  • Paylaşım için saol....
#05.04.2008 23:40 0 0 0
  • ellerine saglik Nerqish
#08.04.2008 10:15 0 0 0
  • güzell olmuşş saoll
#16.04.2008 16:30 0 0 0
  • tşk
#23.05.2008 15:48 0 0 0