Malzemeler :

* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 175 gr. tereyağı
* 3 çorba kaşığı bal
* 350 gr. yulaf ezmesi
* 50 gr. fındık
* 50 gr. ceviz
* 125 gr. kabuksuz kabak çekirdeği

Hazırlanışı :
Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin. Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın. 180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 471
favori
like
share
HATİC€ Tarih: 23.05.2008 16:48
tşk
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:30
güzell olmuşş saoll
Sindy Tarih: 08.04.2008 11:15
ellerine saglik Nerqish
zeynap Tarih: 06.04.2008 00:40
Paylaşım için saol....
SU-PERISI Tarih: 01.04.2008 11:04
çok güzel görünüyor yapsanda yesek nerqishcigim.