Malzemeler :
� 2 su bardağı jasmin pirinci
� 2 adet orta boy patates
� 200 gr. tereyağı
� 1/2 demet dereotu
� 300 gr. iç bakla
� Tuz

Hazırlanışı :
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün.

Bir tencereye 4 su bardağı su koyup, kaynatın. Tuz ilave edin. Pirinci koyup, tencerenin kapağını açık bırakarak 7 - 8 dakika haşlayın.

Haşlanmış pirinci tel süzgece alıp, suyunu süzün. Tereyağını eritin. Kenarları yüksek bir ısıya dayanıklı cam kabın dibini ve kenarlarını yağlayın. Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Çok ince halka şeklinde dilimleyin.

İç baklayı kaynar suda 7 - 8 dakika haşlayın. Dilimlenmiş patatesleri kabın dibine ve kenarlarına düzgün bir şekilde dizin.

Haşlanıp suyu süzülmüş pirinci, haşlanmış iç bakla ve ince doğranmış dereotu ile karıştırın.

Hazırladığınız karışımın 1/3`ini, patateslerin üzerine yayın. İyice bastırın. 3 - 4 çorba kaşığı tereyağını pilavın üzerine dökün. Üzerine tekrar pilav koyup, tereyağı dökün. Bu işlemi tereyağı bitene kadar tekrarlayın. En üste tereyağı dökün. Cam kabın kapağını kapatın.

Ateşin üzerine bir amyant koyun. Kabı amyantın üzerine oturtun. Önce orta sonra kısık ateşte 35 - 40 dakika, patatesler kızarıp pilav demleninceye kadar pişirin.

Çilavı, düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarıp, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 374
favori
like
share
COCO Tarih: 19.04.2008 14:13
Paylasima tesekkürler.
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 18:04
saoll eline sağlık
zeynap Tarih: 06.04.2008 00:14
Paylaşım için saol....
kuber Tarih: 04.04.2008 08:39
evet ismi çok değişik paylaşım için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 04.04.2008 00:55
Eline saglık nerqish,ilginç bir adı var.