Ikizler Burcu Nisan 2008

Son güncelleme: 01.04.2008 13:25
  • Aşk ve İlişkiler


    Sevgili İkizler Nisan ayında gerek aşk ve flört evinizden gerekse ciddi ilişkilerle ilgili yaşam alanınızda ilerleyen herhangi bir gezegen hareketi yok. Bu nedenle bu evlerin yöneticilerinin bu ay içindeki seyirleri ve görünümleri üzerinde durmak gerekiyor. Öncelikle ciddi olmayan fakat sizi kendinizi ifadenizde son derece etkili olan Yönetici gezegeniniz Merkür, daha sonra Venüs gezegeninin enerjilerinden söz etmek istiyorum.


    Merkür Siz İkizlerin hem geleneksel yöneticisi hem de tüm haritanız üzerinde söz hakkına sahip önemli bir gezegendir. Merkür 2 -17 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda seyredecek. Merkür hızlı ve aktif zihinsel hayatın, iletişim kurmak ve diğer insanlarla bağlantı kurma ihtiyacımızın göstergesi. Koç burcunda ilerlediği zamanlar ise sizin açınızdan sözel anlamda oldukça faydalı bir süreç anlamı taşımakta. Her ne kadar koç burcunda sabırsız bir enerji olsa da, yöneticiniz olarak bu etki size hiç yabancı değil. Merkür bu tarihler arasında sosyal hayatınızın canlanması ve geleceğe yönelik düşündüğünüz projelerin ve planların hayata geçirilmesi ve uygulanması adına gayet etkili. Fakat şimdi biz Aşk hayatınız ve ilişkiler açısından olabilecek etkisini ele alacağız.


    Öncelikle en önemli katkısını arkadaşlık ilişkilerinde göstermekte. Bu süreçte sizi hem yeni dostluklar kurabilmek ve hem de diğer arkadaşlarınızla hızlı bir iletişimde bulunmak adına teşvik edecektir. Sosyal kulüpler, sizin de bildiğiniz gibi insanların belirli bir etkinlik için bir arada oldukları yerler. İşte bu dönemde böyle bir ortamda arkadaş olabileceğiniz biriyle tanışmak gayet mümkün. Çeşitli gruplarla ilişki kurmak yine bu dönemin etkilerinden. Sizinle aynı amacı veya zevkleri paylaşan diğer insanlarla tanışabilme fırsatı yakalayacağınız bir başka olanak. Merkür bu süreçte gerek konuşma ve gerekse davranışlarınızda açık ve son derece doğrudan davranmanızı sağlayan bir etki sunmakta. Bu durum sizin zaten doğal yapınızda olan iletişim ve bağlantı kurma özelliğinizin devamını göstermekte. görüşlerinizi gayet net bir şekilde ortaya koyma gücüne sahipsiniz. Yalnız bir noktayı belirtmem gerekiyor. Sabırsız bu enerji kimi zaman dinlemeden anlamadan kendi bildiklerinizi söylemenize de neden olabilir. Hatta bazı şeyler hoşunuza gitmediğinde bu tarzınızda alaycılık bile göze çarpabilir. Size karşı çıkabilecek kişilerle hiç çekinmeden tartışmaya girebilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Kısaca yönetici gezegeniniz Merkürün bu süreçteki etkisi duygusal düşünmekten ziyade kendinizi ön plana alarak iletişimde bulunmanızı yani kendinizi tanıtmak açısından etkili. Ayrıca böyle bir enerji romantizm veya kalıcı bir bağ kurmak açısından zihninizin pek istekli olmadığının da göstergesi. Siz sadece yeni insanlarla tanışmak ve kendinizi hızlı bir şekilde sosyal hayatın içinde tanıtmaktan yanasınız.


    Merkür transiti başladıktan 4 gün kadar sonra aşk ve ilişkiler gezegeni Venüsün Koç burcundaki transiti başlıyor. Merkürle beraber yine aynı yaşam alanında ilerleyecek Venüs aşk hayatınız açısından sert bir enerji fakat burcunuzla uyumlu bir görünüm oluşturduğu için bazı açılardan olumlu bir anlam taşımakta. Yine çocuksu bir dürüstlük, netlik ve soru işaretsiz bir ilişki kurma becerisine sahip olacağınız bu dönemin en önemli etkisi tabi ki, duygu dünyanız açısından pek etkili değil. Fakat karşı cins üzerinde ilgi uyandıracağınız kesin. Çünkü kendinize olan güven duygunuz son derece yüksek ve kimseye öyle fazla yüz vermediğiniz için bu dikkat çekebilir. Tabi ayarını iyi yapmak gerekir. Çünkü böyle bir etki erkeklerde agresif bir görüntüye, bayanlarda sert kadın tipi imajı uyandırabilir.



    6 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında ise, Venüs Koç burcu seyri başlayacak. Merkür yönetici gezegeniniz olduğu için Koç burcu seyrinin getireceği zorlukları bir şekilde aşabilme imkanınız olabilir. Fakat Venüs Aşk evinizin yöneticisi olduğundan çok daha önemli ve dikkatli edilmesi gereken bir enerji. Çünkü Venüs Koç burcunda oldukça sert bir enerjidir. Geçtiği yaşam alanı nedeniyle her ne kadar sorun çıkarma durumu olmasa da, isteklerinizi hep ön planda tutacağınız için bencilliğin yoğun olduğu bir süreç. Oysaki ilişki demek bağ kurmak demek ve yeri geldiğinde dengeleri iyi ayarlamak ve ılımlı olmak adına özveride bulunmak. Fakat Koç burcundaki Venüs böyle bir dengeleme için pek gönüllü değil. Bu sert enerji ilişkisi olanlar için erotizm ve tutkuyu çoğaltıcı bir etki yaratacağından eğer partnerinizle aranızda bu yönde bir sorun yoksa bu dönemi cinsel anlamda güçlü bir şekilde geçirmeniz mümkün. Ayrıca birlikte olduğunuz kişiye karşı daha ılımlı ve anlayışlı davranmanız gerekiyor. Dediğim gibi gerek iletişim gerekse ilişki açısından kendinizi daha fazla düşüneceğiniz bir etki yaratıyor.


    İlişkisi olmayanlar içinse bu dönem birileriyle tanışmak için girişken ve istekli olacağınız anlamına geldiğinden sosyal hayatın içinde yer almak, özel arkadaşlıklar kurmak, yeni insanlarla tanışmak oldukça kolay fakat duygusal anlamda veya romantizm olgusu içinde devam ettirmek pek mümkün gözükmüyor. Daha ziyade tutkular ön planda, çabuk gelir geçer tarzda aşklar yaşanmaya müsait. Sevme duygusunu bencilleştirmeniz ve serüvencilik özelliğiniz daha fazla ön plana çıkıyor. Erkek Koçlar için bu enerji, baştan çıkar, elde et sonra bırak tarzı, bayan koçlarda ise hakkını yedirme gerekirse savaş ve çabuk teslim olma cümleleriyle özetlenebilir.



    İş ve Kariyer


    Nisan ayı, girişimler açısından etkili olabilecek Güneş gezegeninin 19 Nisana kadar sürecek Koç burcu seyrini en başta belirtmek gerekiyor. Burcunuzla olumlu bir görünüm yapacak olan bu seyir siz İkizler için iletişim ve aktivite gücünüzün, zekanızla açabileceğiniz kapıların göstergesi. Bir ikizler için sözel açıdan etkilemeyeceği hiç kimse yok gibidir. Doğum haritasında aksini gösteren bir durum oluşmadıkça, onun bir konuşma ustası olduğunu söylemek mümkündür. Bu enerji sizin içinizdeki tüm olumlu güçlerin uyanışı anlamına gelebilir. Egonuzun ön plana gelmesi, doğal olarak isteklerinizi sunabilmeniz adına etkilidir. Geçtiği yaşam evi, sosyal hayatın içinde birebir bulunmanızı sağlarken, sadece kendi sınırlarınız içinde kalmayıp daha geniş bir alanda hareket etmenizi de sağlayıcıdır. Yorulmaz enerjinizle öne atılmaya hazır haliniz dikkatlerden kaçmadığı gibi, girdiğiniz her ortamda insanları etkilemeniz adına da teşvik edici olabilir. Kıpır kıpır halinizle, açık ve net tavırlarınızla olayları hemen kavrayarak kendiniz lehine çevirebilecek gücü bulabilirsiniz. Yenilgilerden kolayca sıyrılarak yeniden ayağa kalkmanızın da kolay olacağı bu süreçte hızlılık esastır ve beklenmeyen sürprizler ön plandadır. Tesadüf eseri karşınıza çıkan insanlar hem size yeniliklerde bulunmanız adına destek verebilir hem de sizin en önemli yeteneklerinizi veya potansiyel gücünüzü fark ederek kullanımınız açısından bir ortam sağlayabilir. organize işlerin ön planda bulunacağı bu dönemde, belirli kişileri bir araya getirme, birlikte hareket etme ve sonuca vardırma görülebilecek etkiler arasında yer alır.



    Yönetici gezegeniniz Merkürün 2 Nisan-17 Nisan tarihleri arasındaki Koç burcu seyri sizler açısından yukarıdaki paragrafta sözü edilen Güneş enerjisi kadar önemli hatta daha önemli diyebiliriz çünkü Merkür sizin yönetici gezegeniniz. Bu süreç gerek yolculuklar kanalıyla gerekse haberleşme yoluyla bağlantı kurma ve birebir iletişime geçme konusunda son derece etkili enerjiler bulunmakta. Ortak aktiviteler, grup içi çalışmaları, ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda girişkenliğiniz fazlasıyla ön planda. Merkür Koç burcu seyirleri genel anlamda telaşlı ve düşünmeden hareket etmenin yoğun olarak görüldüğü dönemlerdir. Aslında siz bütün bunlara alışık insanlarsınız. Çünkü hız sizin burcunuza ait bir özellik. Fakat ne olursa olsun dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü aşırı heyecan ve tepkisellik bazı detayları görmenize engel olabilir. Gündelik iş hayatınızda aktif ve öncü kimliğinizle yer alırken dikkatsizliklere açık olacağınız bu dönemin sonradan size pişman olacağınız hareketlerde bulunmasına izin vermeyiniz. Tabi ki girişim ve cesaret iyi bir şeydir. Hatta bazı burç mensuplarının en çok arzu ettikleri durumdur. Ama herşeyin dozunda kullanılmadığında vereceği zarar çok daha önemlidir. Kararlarınızı verirken acil hareket etmemeli, ihtiyatsız davranmaktan uzak durmalı, ayırca ön yargılı düşünmemelisiniz. Bir anlık bir öfkenin neler malolacağının hesabını iyi yapmak gerekir. Bu uyarıları bulunmakla sürecin olumsuz olduğunu düşünmeyin sadece enerjiyi yararlı kullanabilmeniz için olumsuz yönlerini bilmenizin yararlı olacağını düşünmekteyim.



    Parasal Konular

    Güneşin Koç burcu seyri gayet enerjik bir şekilde sosyal hayatın içinde yer almanızı sağlarken size apayrı bir güç sunmakta. Bu durum ilişkiler açısından gayet keyifli bir dönem. Fakat maddi açıdan

    sıkıntılı ve keyifsiz durum devam edeceğe benziyor. İsteklerinizi elde etmek ve girişimlerde bulunarak kendinizi tanıtmak ve hedeflerinize varabilmek arzunuza rağmen, parasal konularda geçmişe ait problemler rahat vermemekte. Bildiğiniz gibi Mars isteklerimizi elde etmemiz açısından girişim gücü veren ve ayrıca korumamızı sağlayan tepkisel yanlarımızın simgesi. Fakat Yengeç burcunda oldukça pasif bir durumda. Kişiyi eskiyle alakalı konularla uğraşması adına zorlamakta. 4 Mart tarihinden beri de sizi doğal olarak, geçmişle alakalı sorunlarla uğraştırdığı gibi, elinizdekilerle idare etmeniz için adeta zorlayan bir enerji yaymakta. Parasal mevzularda durumunuzun farkında olmanıza rağmen ve normal zamanlarda üstesinden gelebileceğiniz maddi sorunlar bu dönemde etrafınızdaki oluşumlardan çabucak etkilenmenize, girişimde bulunup, sabır gösterip çözümlemek yerine elinizdekileri korumaya yönelik hareket etmenize neden olmakta. Başka insanlarla doğrudan karşı karşıya gelemediğiniz için, hakkınız olanı almakta da zorlanıyorsunuz. Bu durumda doğal olarak kaybetme korkusu içinde olduğunuzdan elinizden geldiğince elinizdekilerle idare etmeye çalışıyorsunuz. Çünkü ne olacağı tam olarak belli değil.


    Para konusunda oldukça duyarlısınız, kimi zaman kafanızın içinde projeler oluşsa bile, bunlara yatırım yapmak veya harekete geçmek öyle kolay değil. Nitekim 19 Nisan tarihine kadar sosyal çevreniz hareketlendiği için bazı umutlar beliriyor gibi. Çünkü oldukça ataksınız ve yeni tekliflere açıksınız ve bir şekilde bu size belirli bir gelir sağlayıcı. Fakat diğer yandan eviniz ve ailenizi ilgilendiren konularda sizi geçmişe doğru çeken durumlarla baş etmek zorundasınız. Eski borçlar, bakmakla yükümlü olduğunuz insanlar veya aileniz tarafından herhangi bir destek göremiyor oluşunuz sorun yaratıcı. Bu dönemde gelir genel olarak sanat konuları, el işleri, hobiler, dans hatta spor, organize işlerden sağlanabilir. Ayrıca memur olarak çalışan bir kişi iseniz, maaşınızın artışıyla alakalı işverenlerinizle görüşme talepleriniz olsa dahi biraz daha beklemeniz gerektiği söylenebilir. Her ne olursa olsun belirli bir nakit akışı olacaktır fakat idareli kullanmak gerekliliği vardır. Bu arada eviniz, çocuklarınız kısaca ailenizle alakalı masraflar nedeniyle de dikkatli olmak gerekliliği vardır. Kısaca bu tarihe kadar ki durum, gelenin korunması veya gelen paraların eski borçlara, harcamalara gitmesi halidir. Hatta özellikle dikkat edilmesi gereken 21-27 Nisan haftası son derece önemli. Çünkü bir yandan parasal konularda herşeyin farkına vararak ne durumdu olduğunuzu değerlendirmeye çalışabilir, dışarıdan destek bekleyebilir, kendi temelinizi ve güvenliğinizi fazlasıyla önemsemeye çalışabilir diğer yandan ise herkesi kontrol altında tutmaya çalışarak size yardımcı olmalarını bekleyebilirsiniz. Oysaki burada yapılması gereken hedeflerinizi gerçekleştirmek için korku ve çekingenlik duymadan hareket etmek ve dışarıdan bir yardım görmeseniz bile özgüveninizi kaybetmeden cesaretle öne atılmak olmalıdır. bu olmadığı takdirde hassas tepkiler göstermeniz mümkündür.


    19 Nisan sonrası ise güneşin Boğa burcuna geçişi sanatla uğraşanlar açısından çok daha olumludur. Kapalı mekanlarda dekorasyon işiyle uğraşanlar, güzelleştirme ve estetikle ilgili meslek sahipleri için çalışma temposunun yüksekliği söz konusudur. Bazılarınız için gizli aşk ilişkileri yoluyla sevgili desteği veya gizli bazı paralara sahip olmak gibi durumlar söz konusu olabilir. Ambalaj ve imalat sektöründe çalışanlar, mesleği kuyumculuk olanlar, kapalı eğlence mekanları, resim ve renklerle ilgilenenler gibi. Ayrıca bu süreçte mesleki kazanımlarınızla ilgili yapılan gizli görüşmeler etkili olabilir. başka tekliflerin değerlendirilmesi için düşünmek zamanıdır. Normalde işiniz sürerken, bu arada başka bir işle alakalı gizliden gizliye bazı kişilerle görüşmeler yapıyor olabilirsiniz. 17 Nisan tarihinde Merkür gezegenin de Güneşle birlikte Boğa burcunda seyretmesi bu konularda yapılacak görüşmeleri ve sağlamlaştırma durumlarını göstermekte.




    Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

    Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-9-10-13-14-18-19-28-29

    Zayıf Enerjili Günler : 3-4-15-16-17-23-24-30

    Yeniay : 9-10

    (Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

    Dolunay :23-24

    (Ay gezegeninin Yay burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


    Sevgili İkizler siz değişken hava burcusunuz. Güç kaynağınız olan iletişim yeteneğinizle çevrenizde popüler olabilirsiniz.

    Not:

    Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz.

    Mutlu ve başarılı bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,



    Mynet Astroloji Danışmanı
    İremSu
    Alintidir
#01.04.2008 12:44 0 0 0
  • Paylasim Icin Tskler :)
#01.04.2008 13:25 0 0 0