Aslan Burcu Nisan 2008

Son güncelleme: 01.04.2008 13:12
  • Aşk ve İlişkiler


    Sevgili Aslanlar Nisan ayı Aşk ilişkiniz açısından oldukça etkili görünmekte. Bana maillerinizde sürekli Aslanların neden zorluk altında olduğundan söz ediyorsunuz. Oysaki aylık yorumlarda sizlere bunların nedenleri hususunda hep bilgi vermekteyim. Bugün bir kez daha kısa kısa açıklamalarda bulunarak izah etmeye çalışacağım. İlk önce ciddi ilişkiniz veya evlilik konusundaki sıkıntılardan söz etmek istiyorum. 1998 yılından bu yana kimi aylarda yoğun kimi aylarda durgunluk veren ve ciddi ilişkilerle ilgili yaşam alanınızda ilerlemekte olan bir Neptün etkisi söz konusu. Bu gezegen özellikle 2005 yılında sizi hayal kırıklığına sürükleyecek ve karşınıza çıkacak insanı da oldukça zorlayacak bir enerjiyle sarmış durumdaydı. Neptünün en önemli özelliği karşınızdaki insanı gözünüzde büyütmenizdir. Yani sanki ona bir tülün arkasında bakıyor gibisinizdir. İdeallerinizde öyle birisi vardır ki, siz karşınıza çıkan insanları hep bu ideale uygun sanarak yaşamaya başlarsınız. Başlayan ilişkiler son derece romantik, hatta sıradışı ve karşınıza çıkan insan oldukça etkileyici ve vizyon sahibidir. Fakat Neptünün etkisi altında birlikte olmaya başladığınızda herşey başta iyi ve hoş iken birdenbire sis perdesi aralanarak herşey netliğe kavuşmaya başlar. Özellikle Neptün geri hareket yaptığı zamanlar siz de otomatik olarak ona karşı değişmeye başlarsınız. Bu durumda aslında olan şeyin adı gerçeklerin su yüzüne çıkmasıdır. Bu ne yazık ki sizin daha önceden göremediklerinizi görmeniz demektir. Oysaki partneriniz size en doğal haliyle gelmiştir fakat siz onu görmek istediğiniz şekilde şekillendirdiğiniz için şimdi asıl olan gerçeğin aslında hiç tahammül edemeyeceğiniz bir şey olduğunu fark etmeye başlarsınız.


    Bu durumda sizin o romantik ve hoş olan tavırlarınıza alışık partneriniz şaşırmaya başlar. Doğal olarak olay büyür ve eğer eşleşim haritanızda bir kader bağınız yoksa bu iş bir geri hareket süresi içinde bozulmaya ve hatta garip tesadüfler yada yanlış anlaşılmalar sonucunda bitmeye mahkum olur. İşte bunun adı Neptünün büyüsünün kaybolmasıdır. Sonra Neptün gezegeni aynı 2005 yılında olduğu gibi Satürn gezegeni burcunuzdan geçerken sizi, gerçeklerle hayaller arasında düelloya davet eder. Ya der bu ilişkiyi sürdür yada gerçeği gör ve bitir. İşte neden son yıllarda ve özellikle ilişkinizle ilgili zorlukla yaşıyorsunuzun cevabı. Peki bu kadar uzun süreli bir etki bazı aylarda sizi zorlayacaksa ne yapmalısınız. Herşeyden önce kendi kriterlerinize uygun kişiyi seçmek için çok dikkatli olmak zorundasınız. Böylece ne hayatınıza giren kişi üzülür ne de siz yaşadığınız hayalkırıklığı içinde perişan olursunuz. Tabi bu dönem artık Satürn Aslan burcunu terk ettiği için, doğal olarak gerilimler eskisi gibi değil. Yalnız şunu belirteyim, 2005-2007 arası başlayan bir ilişkiniz varsa ve hala devam ediyorsa bilin ki bu durum hakikaten aranızdaki bağ dokusunun güçlü olduğunu göstermekte.


    Peki Eylül 2007 den bu yana hala devam eden terslikler varsa bunun sebebi nedir derseniz. Neptün hala ilişki evinizde, evet belki Satürnün sıkıntılı baskısından kurtuldu ama bu demek değil ki, başka gezegenlerle tetiklenmiyor. Fakat en azından, şimdiki olanlar Satürn kadar uzun süreli bir zorluk değil. Kimi zaman Güneş kimi zaman geçtiğimiz ay olduğu gibi Kova burcundaki gezegen toplanmaları yine beraberlik açısından bitişlere ve zorluklara neden oldu. Fakat en azından siz şimdi 2005-2007 arası aldığınız derslerin çok iyi farkındasınız. Şimdi bakıyorsunuz ki karşınızdaki kişi uygun değil veya bu kişiyle uzun bir ilişki sürmesi mümkün değil veya karşınıza çıkan kişi bakıyor ki siz ona uygun değilsiniz hoşçakal sözü gayet kolay söylenebiliyor. İşte sevgili Aslanlar durum bu. Ne yapmanız gerektiğini de az çok izah ettim. Gerçekçi bir şekilde inceleme, kimle beraber olduğunuzu ve ilişkinin kalitesini iyi belirleme ve kimsenin birbirini üzmeyeceği şekilde ilişkinin tadını çıkarma.


    Nisan ayını incelerken tabii ki Neptün enerjisinin sizi zorlayacak durumu var mı diye dikkatle inceleme altına aldığımda, gizli ilişki yaşayan Aslanlarda belirsiz durumların devam edeceğini, ve dikkatli olmaları gerektiğini söyleyebilirim. Aşk ve flört ilişkileri bakımından incelediğimde ise yurtdışı bağlantılı kurulacak birlikteliklerde tutkulu ilişkiler yaşanmasını sağlayıcı bir etkisi bulunmakta.


    Özellikle 6 Nisan - 30 Nisan arası Venüsün Koç burcu süreci kısa süreli ama keyifli. Fakat dediğim gibi Neptün deyince durup düşünmek lazım. Fakat bu sefer büyük bir sorun çıkaracağa benzemiyor. Sadece 19 Nisan tarihinden sonra biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Yani gördüğümüz güzelliklere veya olumlu durumlara kendinizi fazla kaptırmadan bilinçli davranmanızda fayda var. Kısa süreli hızlı aşklar, romantizm olgusu içinde paylaşımlar oldukça renkli görünmekte. Hatta bu nedenle yapılacak yolculuklar, cinselliğin merkez alındığı ilişkileri de söyleyebilirim. Bu arada bu görünümün etkisiyle sizi aşan sözler vermemeye, size söylenen sözleri araştırmaya, dikkatli olmaya çalışmanız gayet yararlıdır.


    İlişkisi olanlar için bu görünüm aranızdaki romantizm olgusunu güçlendirdiği gibi, cinselliğinizi yoğun ve tutkulu bir şekilde yaşamanız adına da etkilidir. İlişkinizde isteklerinizi öne sürerken karşınızdaki kişinin sizden etkilenmemesi mümkün değildir. Ayrıca bu süreçte birbirinizle farklı görüş yapısında olsanız dahi, paylaşımda bulunurken herkes kendi kimlik özelliklerini karşı tarafa kabul ettirmek yolunda inat etse de, Neptün etkisiyle ilişki hakkında gerçekçi bir bakış açısı olmadığından herşey kendi haline bırakılabilir. Ayrıca bu süreçte Bu öyle bir etkidir ki, aşk yaşamaya duyduğunuz istek yükselir fakat sadece tek bir ilişkiye bağımlı kalmaktansa birçok seçenek arasından değerlendirme yapmak gibi bir sakıncası vardır. Eğer ilişkiniz sağlam temeller üzerine kurulu ise, sorun çıkmayacaktır.


    Genel olarak bu süreçte ilişkiler hızlı bir şekilde başlar, Neptünle olan etkileşim nedeniyle romantizmle beslenir fakat Venüsün Koç burcu seyri nedeniyle, süre az olduğundan kolayca biter. Okul hayatında olanlar(lise, üniversite) çevresindeki kişilerle, yurt dışında olanlar farklı din ve inanca bağlı kişilerle, iş çevresinde olanlar kendi camiaları içinde, bir takım görüşleri paylaşım içinde olabileceğiniz ortamlarda, felsefe, sanat veya ortaklık ilişkisi kurduğunuz insanlarla, deniz aşırı yolculuklarda veya başka şehirlerde yaşayan kişilerle iletişim, haberleşme veya çeşitli yollarla ilişki kurmanız mümkündür.



    İş ve Kariyer


    19 Nisan tarihine kadar Koç burcunda ilerleyen Güneş siz Aslanlar için burcunuzla olumlu görünüm oluşturması karşınıza çıkabilecek fırsatları göstermektedir. Hangi alanlarda sizi destekleyebilir birlikte göz atalım. Öncelikle uzak yolculuklar, eğitim hayatınız, inancınız, ticari faaliyetleriniz, girişimleriniz, akademik kariyeriniz, gönül ilişkiniz, araştırma ve yurt dışı bağlantılı tüm faaliyetlerinizde destekleyebilir ve aktif girişimlerde bulunmanız adına güç verebilir. Bildiğiniz gibi uzun bir zamandır parasal konularda oldukça zorlanmaktasınız. İşte bu enerji şimdi sizleri atılımda bulunmanız adına itici güç olarak destekleyecektir. Bu süreçte içinizdeki inancınızı büyüterek ve özgüven duygunuzu çoğaltarak atılım yapmanız adınıza baskıda bulunacaktır. Artık isteseniz de yerinizde durmanız mümkün değildir. Koç burcu süreçleri siz Aslanlar için daima hareket ve eylem zamanlarıdır. Her yıl bu zamanlarda enerjik olmanızın sebebi de budur. Çabuk harekete geçmek, fikirlerinizi savunmak, bilgilenmek, aydınlanmak amaçlı seyahatlerde bulunmak bu sürecin etkilerindendir. Şimdi sizler, sorunlarınız adına hayıflanmak yerine cesaretle öne atılarak çözmekten yana olabilirsiniz. Kimileriniz kısa bir süreliğine bir seyahate çıkabilir ve yaşamına yeni bir yön çizmek adına araştırmalarda bulunabilir.


    Kimileriniz ticari amaçla yurtdışıyla bağlantıya geçebilir. Bazılarınız eğitim hayatında parlak kararlar alabilir, girişimlerde bulunabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek konu ise, bu güçlü enerjiyi sabırsızlık, öfkeli tavırlar ve çatışmalar için kullanmamak, zirveye çıkmak, yaşamınızı değiştirmek ve olumlu anlamda ilerlemek anlamında kullanmaktır. Bu tarihe kadar yapılacak girişimler, Satürn gezegeninin para evindeki geri hareketi nedeniyle her ne kadar parasal anlamda çok güçlü bir etki yaratmasa da, girişimler açısından gayet etkili olacağından bu enerjiyi ekilen bir tohum olarak düşünmeniz faydalıdır.


    19 Nisan -20 Mayıs dönemi ise Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş yukarıda sözü edilen girişimlerin maddi güce dönüşmesi ve mesleki anlamda sizi desteklemesi adına etkili olabilecek zaman dilimidir. Güneş boğa burcunda umudun ve sorumlulukların gönüllü olarak kabul edildiği dönemi göstermektedir. Sabırlı olunması halinde kişiyi destekleyicidir. Her ne kadar ağırkanlılık ve tepkisizlik dönemi olsa da, sizler canlılığınız ve yaratıcılık gücünüzü bu dönemde mesleki alanda göstermek adına girişimci davranabilirseniz ilerleme kaydetmeniz ve maddi konularda temel atabilmeniz mümkün olabilir. Ayrıca otorite konumundaki kişilerle kurulacak uyumlu ilişkiler sayesinde hem huzurlu bir iş ortamında görevlerinizi yapabilir hem de potansiyel gücünüzü açığa çıkararak başarılı çalışmalarda bulunabilirsiniz. Bir Aslan daima alkışlanmak ve övgü almak isteğindedir. O bir kral olduğu için etrafındaki insanların kendisine uymasını ve onun isteklerini kabul etmesini bekler. Fakat bu tarihler arasında böyle bir beklenti içine girerek aşırı gururlu bir hava estirmek ve illa takdir ve onay beklemek, ayrıca girişimlerde bulunmadan önce herşeyi fazlasıyla detaylı düşünmek zaman kaybettirici olabilir. Çünkü bir ay sürecek bu etki göz açıp kapayıncaya kadar geçeceği için hızlılık şarttır. Sizlerin bu enerjiden olumlu bir şekilde yararlanmanız için sabit fikirli olmamanız, içinde bulunduğunuz durumun farkında olarak girişim gücünüzü açığa çıkarmanız, kendi düşüncelerinizde sabit kalmayarak gelişime, büyümeye açık olmanız son derece önemlidir. Böyle değerlendirilmesi halinde süreç içinde yeni bir iş girişimi veya işinizde ilerleme sağlayabilirsiniz.



    Parasal Konular


    Finans hayatınız açısından Eylül 2007 yılından bu yana etkili olan Satürn gezegeni, Aralık ayından bu yana, sizin de bildiğiniz gibi geri hareketini sürdürmekte. 3 Mayıs tarihine kadar sürecek bu geri hareket aslında parasal konularda kendinizi oldukça zayıf hissetmenize, olumsuz düşünmenize ve tavır göstermenize neden olmakta. Oysaki Satürn temeli güçlendirmek adına sorumluluk hissi veren ve öz disiplin duygusu altında ciddiyetle çalışmanız adına teşvik edici olan bir gezegendir. Bir Aslan kendini daima gücüyle göstermekten ve liderliğini pekiştirmekten haz alan bir burçtur. Satürn Aslan burcunda ilerlediği zaman egoyu baskı altına alarak kişiyi sıradan koşullar altında yaşamaya mahkum eder. Ona şunu demektedir, artık senin tüm iplerin benim elimde, kendini ifade etmek için öyle çalışmalı ve öyle emek sarfetmelisin ki, işte o zaman tam olarak ortaya çıkabilirsin. Şimdi gücün ne kadar büyük göreceğiz. İşte tam anlamıyla söylemek istediği budur. Son ikibuçuk yıldır sizleri hem ilişkiler hem de dış dünyada kimliğinizi ispatlamanız adına disiplin etmiş ve neredeyse bilinen o muhteşem gücünüzü elinizden alarak sizi dar bir çerçevenin içinde hapsetmişti. Bu ders karşısında yılmayıp kendi kimliğini her ne pahasına olursa olsun sergileyen ve sorumluluk almak adına istekli olan ve bütün baskılara rağmen ben buradayım diyebilenler yola devam ettiler. Tam tersine bu baskılara boyun eğen ve karşısına çıkan fırsatları az bularak veya az olur diyerek girişimde bulunmayanlar ise eski durumlarına devam etmekte ve zorluk çekmekteler.


    Şimdiki durum ise Eylül 2007 itibariyle ve Aralık ayında başlayan geri hareketi de hesaba katarsak bu baskı ve disiplin edici enerji para evinizde seyrine devam ediyor. Şimdi aynı dersleri bu sefer maddiyatla ilgili görmektesiniz. Tabi ki önünüzdeki iki buçuk yıl boyunca sürekli sıkıntı ve zorluk çekmeyeceksiniz. Bazı aylarda diğer gezegensel hareketler size yardımcı ve teşvik edici olacaktır.


    Nisan ayında olabilecek gelişmeleri para evinizin yönetici gezegeni Merkür açısından incelersek,

    2 Nisan -17 Nisan arası Koç burcunda ilerleyecek Merkürün, burcunuzla olan olumlu enerjisi, yapacağınız uzak ve kısa yolculuklar aracılığıyla parasal girişimlerde bulunmanızı teşvik edicidir. Koşullarınız elverdiği ölçülerde başka yerlerde rızkınızı aramak veya bağlı bulunduğunuz iş nedeniyle insanlarla bağlantıya geçerek para kazanmanız mümkün olabilir. Kimileriniz için bu durum yol, harcırah veya yapılan işler sonucunda kazanılar primleri gösterebilir. Bazılarınız ise bulunduğu şehir dışındaki iş olanaklarını araştırarak maddi açıdan rızkını temin etmeye çalışabilir.


    Yenilik ve macera hevesi kimi Aslanların yine seyahatler yoluyla yaratıcılığını ortaya koyarak para elde etmesini sağlayıcı olabilir. Kimileriniz kariyerinizde ihtisaslaşma yoluyla bir üst pozisyona geçerek gelirinizi arttırabilirsiniz. Uzak akrabalarla olan iletişim sonucunda edinebilecek gelir kaynakları da yine bu dönemin etkilerinden olabilir. Uluslararası iletişim, yüksek okul çevresi, inancınızla alakalı alanlarda yapılacak girişimlerde kendinizi göstermeniz maddi açıdan teşvik edicidir. İç ve Dış ticaret, hukuk, yasalar yine parasal konuların gelebileceği kaynakları işaret edebilir. Ayrıca başka şehir veya ülkede bulunan eşiniz, sevdiğiniz kişi veya eşinizin akrabaları yoluyla gelecek paralar da bu dönemin etkileri arasında yer alabilir. Kısaca bu tarihler arası maddi açıdan her zamankine oranla umudun yükseldiği bir zaman olabilir.


    17 Nisan - 2 Mayıs ise, iş ve kariyerle alakalı konu başlığında sözünü ettiğim gibi mesleki konularda disiplinli, sabırlı çalışmanız sonucu maaşınızın artışı veya başka iş olanaklarını değerlendirmeniz halinde yeni bir statü sağlamanızda teşvik edicidir. Nisan ayı içinde ayrıca dikkat etmeniz gereken konu eskiyle alakalı borçlarınız ve şu anda bağlı bulunduğunuz yerdeki sorunlarınızı halletmeniz ve maddi açıdan güç elde etmeniz açısından çekingen ve ürkek davranmamanız, durumunuzu iyileştirmek adına azimli ve kararlı olmanız gereken bir devredir. Bütün bu yazılanların ışığında gerekli ayarlamalarda bulunursanız Nisan Ayı sizin için maddi açıdan yeniliklerde bulunmak adına destekleyici olabilir.



    Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

    Pozitif Enerjili Günler : 5-6-9-10-13-14-18-19-23-24

    Zayıf Enerjili Günler : 1-2-3-4-7-8-20-21-22-28-29

    Yeniay : 13-14

    (Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

    Dolunay :1-2-28-29

    (Ay gezegeninin Kova burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

    Sevgili Aslan, siz sabit ateş burcusunuz. Güç kaynağınız olan kendinizi ifade ve yaratıcılık gücünüzle hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Not:

    Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz.

    Mutlu ve başarılı bir Nisan ayı geçirmeniz dileğimle,



    Mynet Astroloji Danışmanı
    İremSu
    Alintidir
#01.04.2008 13:12 0 0 0