malzemeler

50 gram margarin
2 adet orta boy ince kıyılmış soğan
4 diş ince kıyılmış sarımsak
1 baş küçük boy kereviz (soyulup, küçük kare doğranmış)
5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı ince kıyılmış yerfıstığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
tuz
2 çorba kaşığı krema

Yapılışı

Tencerenin içine yağın 1/4 ünü koyup kızdırın. içine fıstığın 3/4 ünü, soğanı, sarımsağı, kerevizi katıp, çırpma teli ile karıştırın.

Unu koyup, karıştırarak biraz renk aldığından et suyunu ekleyip kaynatın. Kalan yağı tavanın içinde kızdırın. Kalan fıstığı koyup, biraz renk aldığı zaman, kırmızıbiberi koyun ve bir sallayıp çorbanın içine boşaltın. (Bir kısmını çorbanın üzerini süslemeye ayırın. Tuzunu da ekledikten sonra kremayı koyup karıştırın. Tadını kontrol edin ve servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 364
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 19:21
saolll tşk
SU-PERISI Tarih: 01.04.2008 18:17
Güzel bi tarife benziyor.saol sindy.