MALZEMELER:

2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet brüksel lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarmısak
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.Afiyet olsun…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5270
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:35
saoll eline sağlık
zeynap Tarih: 06.04.2008 00:35
Paylaşım için saol....
SU-PERISI Tarih: 01.04.2008 18:19
paylaşımın için teşekkürler sindy.