Malzeme

Yarım kilo orta yağlı kıyma
250 gr köftelik bulgur
2 Adet soğan
5-6 Adet sivri biber
Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber
2 Kilo kabak
3 Diş sarımsak
1.5 Su bardağı sıcak su
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kasesi yoğurt
1 Tutam kuru nane

Hazırlanışı

# Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın.
# Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun.
# Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin.
# Kabakları yıkayıp, temizleyin.
# 2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun.
# Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun.
# Genişçe bir tencereye dizip, 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin.
# Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın.
# Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın.
# Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
# Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın.
# NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 404
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:53
SAOLLL TSK
SU-PERISI Tarih: 04.04.2008 00:54
Tarif için teşekkürler sindy,eline saglık.