Hamburg Genel Bilgi

Son güncelleme: 01.04.2008 19:52
  • Hamburg



    Almanya'nın ikinci büyük şehridir ve kendi başına ayrı bir eyaleti oluşturur. Aynı zamanda Avrupa Birliği'ndeki en büyük 6. metropoldür. Almanya'nın dünyaya açılan kapısı da denilen kent, Almanya'nın en büyük limanına da sahiptir.

    Coğrafi Konumu

    Hamburg Almanya'nın kuzeyinde yer alır. Kuzey Denizi'ne akan Elbe nehri kıyısındadır. Şehrin tam merkezinde iki büyük iç göl yer alır. Binnen- ve Aussenalster Gölleri. Ayrıca şehrin içinden bir sürü nehir akmaktadır, dolayısıyla bu özelliğinden dolayı şehirde tıpkı Amsterdam veya Venedik gibi çok sayıda irili ufaklı köprüler bulunmaktadır. Elbe Nehri genişletilerek dünyanın en büyük limanlarından biri yapılmiştır. Hamburg eyalet'i Schleswig-Holstein ve Niedersachsen eyaletlerinin arasında yer alır. Hamburg'dan Elbe'nin haricinde Alster, Bille, Düpenau, Eilbek, Este, Flottbek, Isebek, Kollau, Osterbek ve Wandse nehirleride geçmektedir. Denize yakın bir konumda bulunmasının etkisinden dolayı iklimi nispeten diğer kuzey kentlerine göre ılımandır. En sıcak ayı olan temmuzda hava sıcaklığı ortalama 25°C civarındadır.

    Ekonomi

    Hamburg gerek ticari,gerekse hizmet sektörü açısından kuzey Almanya'nın en büyük sanayi kentidir.Özellikle havacılık sektörü,uçak üretiminde dünyanın en büyük 3.kentidir.Kimya,makina, gemi inşaat ve bankacılık sektörleri oldukça önemli yer tutmaktadır.

    Medya

    Almanya'nın medya sektöründe en gelişmiş kentlerinden birisidir.Özellikle birçok dergi Hamburg'da basılmaktadır.Der Spiegel,Der Stern,Die Zeit Hamburg'da basılmaktadır.Deutsche Presse Agentur'un da merkezi bu kentte bulunmaktadır.Ayrıca kent film sektöründe çok gelişmiştir.

    Eğitim

    Almanya'nın ilk özel Hukuk Yüksekokulu Bucerius Law School burada kurulmuştur.Hamburg Üniversitesi ve Hamburg-Harburg Teknik Üniversitesi'de vardır.

    Kültür ve Turizm

    Diğer kuzey alman kentleri gibi Hamburg'unda mimarisi Backsteingotik tarzından etkilenmiştir.Tamamen düz olan şehri,özellikle güzel havalarda yürüyerek gezmek son derece keyiflidir.Şehrin içinde bir sürü park bulunmaktadır.Ayrıca küçük turistik gezi tekneleri ile Binnen- ve Aussenalster göllerinde ya da limanda (Hafen)veya kanallarda tekne ile şehri nehirler üzerindende gezebilirsiniz.Alster tekne turları tarihi bir mekan olan Jungfernstieg'den kalkmaktadır.Hamburg'da Amsterdam'daki kırmızı lamba bölgesini (red light district) andıran St.Pauli bölgesinde Reeperbahn Caddesi bulunmaktadır.Bu bölgede çok sayıda gece kulübü ve diskotek bulunmaktadır.Turistik açıdan belediye binası'nın (Rathaus)kulesine çıkarak şehrin güzelliğini tepeden de görebilirsiniz. Kentteki başlıca müzeler ve görülecek yerler ise :

    * Fischmarkt ;balık pazarı
    * HafenCity ;liman
    * Speicherstadt
    * Miniatur Wunderland
    * Planetarium
    * Hafenmuseum ;liman müzesi
    * Museum der Arbeit - İş müzesi
    * Das Feuerschiff ;eski yangın söndürme gemisi
    * Museum der Arbeit ;Hamburg'un sanayi devrimi yılları ile ilgili müze
    * Hamburger Kunsthalle ;sanat müzesi
    * Erotic Art Museum
    * Deutsches Zollmuseum ;gümrük müzesi
    * HSV Museum ;HSV Hamburg futbol takımının müzesi
    * Museum für Hamburgische Museum ;Hamburg tarihi ile ilgili müze
    * Hamburg Tren Terminali

    Alintidir...
#01.04.2008 19:52 0 0 0