babalar gunu sozler

Son güncelleme: 02.04.2008 10:42
  • babamı 7 yaşındayken kaybettim ve şimdi 14 yaşındayım.babamı o kadar özledimkiii onu tanımaya fırsatım olmasa bile.babası olanlar size tavsiyem babanızın değerini bilin kaybedince anlarsanız çok geç kalırsınızzz



    Baba Diyordu Baba.! Unuttum sanma seni, her duada adın var; Dün oğlum, babasına, "baba" diyordu Baba! .. Duvardaki resimde, bakışın var, yâdın var; Ciğerimden can koptu, "baba" diyordu Baba! .. Sarılırken oğluma, aklıma geliyorsun; Gözlerimde yaş olup, sinemi deliyorsun; Özlemez olurmuyum, özledim, biliyorsun; Ciğerimden can koptu, "baba" diyordu Baba! .. "Baba" diyen kim varsa, gördüğümde ağlayıp; Başa geldi ayrılık, karaları bağlayıp; Sensiz olan gönlümü, yokluğunla dağlayıp; Ciğerimden can koptu, "baba" diyordu Baba! .. Sen bulunmaz efsane, sen gönlümün sultanı; Sen şu fâni dünyada, ömrümün tutar yanı; Senden bir emanettir, taşıyorken bu canı; Ciğerimden can koptu, "baba" diyordu Baba! .. Gidişin, emânetin, teslimiyet vaktiydi; Gidişin, Yaradan'ın "tamam" diyen aktiydi; En büyük mirasındı, ak alnımın naktiydi; Ciğerimden can koptu, "baba" diyordu Baba! .. Ali Altınlı *** Kızından Babasına... Ben sana baba dedim; Gidenler gelmez diye, El kıymet bilmez diye, Babalar ölmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yüz sensiz gülmez diye, Ufkumu delmez diye, Yâr yaşım silmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Baba cevher, öz diye, Hasret ateş, köz diye, Benliğimi ez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kıymet bulur söz diye, Sana yollar düz diye, Sensiz bahar güz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kavuşuruz tez diye, Asılmasın yüz diye, Düşlerimde gez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Sensiz ömür az diye, Sana çıkar iz diye, Her derdimi sez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Dost beni almaz diye, Öz felah bulmaz diye, Sensiz yurt olmaz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yiğitler yılmaz diye, Göz yolda kalmaz diye, Hakikat solmaz diye, Ben sana baba dedim! ! !


    Babacığım seninle Babacığım seninle, Evimize can gelir. Yürek dolusu sevgi, Bize heyecan gelir. Babacığım seninle, Güven dolar evimiz. Mutlulukla yıkanır, Sevgiyle yüreğimiz. Babacığım seninle, Umutlar kucak kucak. Doldurur evimizi, Bizi sarar sımsıcak. Babacığım seninle, Apaydınlık yüzümüz. Huzur bulur seninle, Gecemiz, gündüzümüz. Babacığım seninle, Yarına umutluyuz. Annemle kardeşlerim, Seninle çok mutluyuz.


    Benim Babam Mütavazı,yaşlı,yorgun bir köy aşığı, Apacıktır magrur,sevgi dolu ve yumuşak kalpliliği, Ekmekte katık yoksa,öyle yer yemegi, İşte o benim babam benim. Akıl,mantık hep yoluydu, Erdemli kişilikle doluydu, Dogrulugun sağ koluydu, İşte o benim babam benim. Haksızlıga,hep direnirdi, Sevgi ve saygıda öbeklenirdi, Dostluk,kardeşlikle donanırdı, İşte o benim babam benim. Canı ocagını tüttürüyor, Yüzü gözümde hep özleniyor, Derdim bu ama hayat böyle yapıyor, İşte o benim babam benim. Eziklikte, haksızlıkta hep dimdik durur, Esarete hep o dipcik vurur, Hak ettiği dilimi, ancak kendine yontturur, İşte o benim babam benim. Annem hastanelerde konakladı annem oldu, Alt çamaşırlarımı gizli gizli kuruttu, Her yaptıgını canevime borçsuz oturttu, İşte o benim babam benim. İlim irfanımız için çok uzaklara gidip didindi, Kapkara saçlarına sayısız aklar serildi, En kötüsü hastalanıp kaç kere ecel ipi gerildi, İşte o benim babam benim. Yaşlandı artık o bastonu elinde, Agrıları baş gösteriyor vücudumun her yerinde, Evlatlarına minnet etmez,bu onun kişiliğinde, İşte o benim babam benim . Yanlış hallerimizde çok döverdi, Vurdugu her sille yerde,güller biterdi, Şimdiki biz olmamız için,hep içinden severdi, İşte o benim babam benim. Tan yeri agartısında yaylasına gider, Kendisini bu hale getiren tarlalarına şükreder, Gavur yaylasının nimetlerini ilaç diye içine çeker, Akşamın karanlıgında ancak evine döner, İşte o benim babam benim. Sevmez cemiyete boş yere konuşmayı, Fikirlerine karşı olan herşeye bilir susmayı, Yalan,dolanlı işlere,sever gençliğindeki gibi saldırmayı, İşte o benim babam benim. Aldıgım bir çok degerde ben oyum,gurur duyuyorum onunla, Dagları delerim onun vereceği bana bir komutunla, Bende bir babayım karşılaşacagım onun konumunla, O adam gibi adam hep bizi yine taşır sağ koluyla, İŞTE O BENİM BABAM BENİM.


    babacığım unutmayalı,m ki sevmek daima beraber olmak değildir.Önemli olan o sevgiyi yaşatabilmektir!

    kurban olurum babam sana

    BABA SENİ ÇOK SEVİYORUM... MUTLU YILLAR...

    babacığım.sevgililer günün kutlu olsun.sevgili oğlun tüm kızlar peşinde olduğu
#02.04.2008 10:42 0 0 0