Çağan Irmak (1970 - .... )



4 Nisan 1970 tarihinde İzmir'de doğdu. Çocukluğu Seferihisar'da geçti. Ege Üniversitesi Radyo-TV bölümünden mezunu oldu.


Asmalı Konak adlı televizyon dizisiyle ismini bütün Türkiye'ye duyurdu. Sonra 1980'li yılların karışık, gergin ve politik halini anlatan Çemberimde Gül Oya dizisini yazdı ve yönetti.


Bana Şans Dile, Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak, adındaki dört uzun metrajlı sinema filmi yanı sıra, ödüllü kısa filmleri bulmaktadır.


Filmografi


Ulak(2008)
Kabuslar evi - Son dans(2006)
Kabuslar evi - Hayal-i cihan(2006)
Kabuslar evi - Takip(2006)
Babam Ve Oglum(2005)
Mustafa hakkinda hersey (2004)
Bana sans dile(2001)
Sasifelek Çikmazi(2000)
Bana Old and Wise'i Çal(1998)


Sinema filmleri


Bana Şans Dile (2001)
Mustafa Hakkında Her şey (2004)
Babam ve Oğlum (2005)
Ulak (2007)


Kısa metrajlı filmleri


Bana Old and Wise'ı Çal (1998)


Dizi filmleri


Asmalı Konak
Çemberimde Gül Oya
Şaşıfelek Çıkmazı
Kabuslar Evi


Ödüller


" MUSTAFA HAKKINDA HER ŞEY " ÖDÜLLER:

41. Antalya Altın Portakal Film Festivali
Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, En İyi Film Şarkısı Ödülü


26. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Şerif Sezer


" BABAM VE OĞLUM " ÖDÜLLER:


13. Çasod "En İyi Oyuncu Ödülleri, 2006
Jüri Özel Ödülü Yetkin Dikinciler, En İyi Erkek Oyuncu Çetin Tekindor


25. İstanbul Film Festivali, 2006
En İyi Erkek Oyuncu Fikret Kuşkan, En İyi Kadın Oyuncu Şerif Sezer, Halk Jürisi Ödülü Çağan Irmak


11. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali, 2006
Halk Jürisi Ödülü Çağan Irmak


11. Sadri Alışık Ödülleri, 2006
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Özge Özberk


27. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri , 2006
En İyi Erkek Oyuncu Çetin Tekindor, En İyi Film Çağan Irmak, En İyi Yönetmen Çağan Irmak, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Şerif Sezer, En İyi Kadın Oyuncu Hümeyra, En İyi Senaryo Çağan Irmak

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 520
favori
like
share
hakan2230 Tarih: 05.01.2009 22:05
Çemberimde Gül Oya'yı unutamıyorum..Tadı damağımda kalmıştır gerçekten..
NaZ Tarih: 04.01.2009 21:11
Asmali Konak, Çemberimde gül oya, Babam ve oglum çok basarili projeler idi. Suanda Issiz adam devamli iyi elestiriler aliyor, Çagan Irmak gerçekten çok basarili
Şayeste Tarih: 04.01.2009 19:16
Ben de ilk Asmalı Konak ta duyduydum adını..:3:
aysoo19 Tarih: 04.01.2009 19:15
paylaşım iiçin teşekkürler

babam ve oğlum filmiyle tanımıştım çok güzel çalışmaları var
MaRaBoGLu61 Tarih: 04.01.2009 14:34
Issız Adam filminin Yönetmeni aynı zamanda senaryo yazarı
Çıkışta olan bir sanatçı
SU-PERISI Tarih: 04.04.2008 11:32
Çağan Irmagın asmalı konak adlı dizisi çok ilgi görmiştü.paylaşımın için saol hakan.