Ambasadör Çorbası

Son güncelleme: 18.04.2008 18:20
  • Malzemeler
    250 gr. kuru bezelye
    2 çorba kaşığı margarin
    2 adet orta boy soğan
    2 adet orta boy patates
    1/2 küçük kereviz
    1/2 küçük pırasanın beyazı
    1 tatlı kaşığı tuz
    15 su bardağı et suyu

    Tarifi
    Bezelyeyi akşamdan veya 6 saat önce bol suda ıslayınız Sonra yıkayıp süzdürünüz. Sebzeleri temizleyip piyaz gibi doğrayınız. Bir tencereye yağı koyup eritip sebzeleri ilâve ediniz. Orta ateşte 3 - 4 dakika kavurup bezelyeyi ilâve ediniz. İki - üç dakika daha kavurup tuzunu ve suyunu ilâve edip ağır ateşte bir buçuk saat pişirip ateşten alınız. Püre makinasından veya süzgeçten suyu ile beraber geçirip aşağıda haşlanmış pirinç ve yeşil salatayı ilâve edip servis ediniz.
    Garnitürü: :
    (4 çorba kaşığı pirinç 6 yaprak yeşil salata) Yeşil salatayı tütün gibi ince doğrayıp bir dakika kaynar suda haşlayıp süzdürünüz. Pirinci 20 dakika kaynatarak haşlayıp soğutup süzdürünüz
    Not: Taze bezelye zamanı kum bezelye yerine 500 gr. taze iç bezelye kullanarak hazırlayınız.
#04.04.2008 12:36 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#08.04.2008 10:10 0 0 0
  • saolll tşk
#18.04.2008 18:20 0 0 0