Malzemeler
250 gr. kuru bezelye
2 çorba kaşığı margarin
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
1/2 küçük kereviz
1/2 küçük pırasanın beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
15 su bardağı et suyu
Tarifi
Bezelyeyi akşamdan veya 6 saat önce bol suda ıslayınız Sonra yıkayıp süzdürünüz. Sebzeleri temizleyip piyaz gibi doğrayınız. Bir tencereye yağı koyup eritip sebzeleri ilâve ediniz. Orta ateşte 3 - 4 dakika kavurup bezelyeyi ilâve ediniz. İki - üç dakika daha kavurup tuzunu ve suyunu ilâve edip ağır ateşte bir buçuk saat pişirip ateşten alınız. Püre makinasından veya süzgeçten suyu ile beraber geçirip aşağıda haşlanmış pirinç ve yeşil salatayı ilâve edip servis ediniz.
Garnitürü: :
(4 çorba kaşığı pirinç 6 yaprak yeşil salata) Yeşil salatayı tütün gibi ince doğrayıp bir dakika kaynar suda haşlayıp süzdürünüz. Pirinci 20 dakika kaynatarak haşlayıp soğutup süzdürünüz
Not: Taze bezelye zamanı kum bezelye yerine 500 gr. taze iç bezelye kullanarak hazırlayınız.