Malzemeler:- 1 lt + 1 su bardağı süt
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1-2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Margarin eritilir, un ve şeker bir kapta karıştırılıp margarine eklenir 1-2 dakika kavrulur. 1 lt süt eklenenir ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Ocaktan alınır mixerle çırpılır. Geniş dikdörtgen veya kare bir tepsiye hindistan cevizi yayılır. Üzerine çırpılan muhallebi dökülür ve en az 4-5 saat buzdolabında soğutulur. 1 su bardağı sütle krem şanti hazırlanır soğuyan muhalebinin üzerine yayılır ve soğutulur. Servis yapmadan önce en üste bir süzgeç yardımıyla kakao serpilir. (İstenirse ceviz, antep fıstığı ve ezilmiş muzda eklenebilir biz sade yaptık) 10 cm e 5 cm dikdörtgenler şeklinde tatlı dilimlenir ve bir spatula yardımıyla rulo şeklinde sarılarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2202
favori
like
share
zeynap Tarih: 06.04.2008 00:06
Paylaşım için saol....