Malzemeler.

6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı
krokan için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı.
Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavuralım. Ateşten alıp 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri ilave edip karıştıralım. Dövülmüş damla sakızı da muhallebiye ekleyelim. Tekrar ocağa alalım. Koyu bir kıvam elde edelim. Muhallebiyi ocaktan alalım. 10 dakika mikserle karıştıralım. Servis kaselerine alıp buzdolabında soğutalım. Krokan için yapışmaz yüzeyli tavada tozşekeri ve cevizi sallayarak kavuralım. Yağh kağıda dökelim. Krokan donunca küçük parçalar halinde kırıp, muhallebinin üzerine koyalım ve servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 404
favori
like
share
zinnek Tarih: 23.08.2008 16:30
teşekkkürler su perisi
mert 66 Tarih: 13.08.2008 20:32
tsk sagolun
furki01 Tarih: 05.08.2008 08:20
elinize sağlık
zeynap Tarih: 08.04.2008 18:40
Paylaşım için saol...
Sindy Tarih: 08.04.2008 11:07
tarif icin tesekkurler SU-PERISI