Hem hatırı hem de faydası var

Son güncelleme: 07.04.2008 15:16

  • Hem hatırı hem de faydası var
    Üstelik sağlığa yararlı olduğu bilinen yeşil çaydan 6 kat daha yararlı...
    noimage
    Kahve tıp dünyasının en çok tartıştığı tüketim maddelerinden biri. Son yıllarda yapılan çalışmalar, kahvenin faydalı özellikleri olduğunu gösteriyor. Kahvede bulunan polifenollerin antioksidan özelliklerinden dolayı insan sağlığına faydalı olduğu biliniyor. Kalp damar hastalıkları ile kanser riskini azalttığına dair de bulgular olan bu bileşiklerin Alzheimer hastalığının başlangıcını da geciktirdiği çalışmalarla destekleniyor. Polifonel açısından zengin bitkilerden biri de kahve çekirdekleri. Diyetisyen Ece Nevra Durukan 6. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi'nde kahveyle ilgili ilginç bir oturum gerçekleştirdi.

    Durukan, "Bir fincan kahvede 150-550 miligram polifenol var.
    Tip 2 diyabet, Alzheimer ve mental sağlık üzerinde olumlu etkileri mevcut.
    Kahvenin antioksidan aktivitesi yeşil çaydan 6 kat fazla.
    Günlük ihiyacımızın yüzde 64'ü kahveden sağlanabiliyor.
    Vücuttan su kaybına negatif etkisi var.
    Parkinson'a yakalanma riskini yüzde 30 azaltıyor.
#07.04.2008 12:18 0 0 0
  • paşlaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
#07.04.2008 15:16 0 0 0