Cevizli Lokum

Son güncelleme: 23.05.2008 15:42

  • noimage



    Malzemeler:

    * 3,5 su bardağı un
    * 1 çorba kaşığı kurumaya
    * tuz
    * ılık su ( ~ 1,5 su bardağı)

    İçi için:

    * 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
    * 1 çay kaşığı yenibahar
    * sıvıyağ

    Üzeri için: 1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı :

    Unu bir kaba alın. İçerisine maya ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra suyu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda ( ekmek hamuru gibi) bir hamur elde edin. Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Daha sonra ikiye bölüp herbir parçayı tezgahta önce elinizle biraz açın. Daha sonra üzerine ara ara yağ sürerek hamuru yine ellerinizle kenarlara yaya yaya inceltin. Cevizin yarısını hamurun üzerine serpin. Sonra hamuru rulo şeklinde sarıp 3 parmak kalınlığında kesin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamura da aynı işlemleri uygulayın. Tepsi mayasının gelmesi için bu şekilde bekletin . Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun...
#07.04.2008 18:41 0 0 0
  • cok guzel gorunuyor ellerine saglik Grace
#08.04.2008 10:15 0 0 0
  • Paylaşım için saol...
#08.04.2008 17:54 0 0 0
  • bende dedim belki cevizli lokumdur ama neyse paylssim icin tesekkurler
#08.04.2008 17:56 0 0 0
  • Eline saglık Grace,görünüşü çok güzel.
#10.04.2008 18:14 0 0 0
  • eline sağlıkkk güzell olmuş
#16.04.2008 16:29 0 0 0
  • Paylasima tesekkürler Grace.
#12.05.2008 16:16 0 0 0
  • tşk
#23.05.2008 15:42 0 0 0