malzemeler

6 adet hazır yufka
İç için:
3 adet kabak
2 su bardağı lor peyniri
8-10 dal dereotu
İç sos için:
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 adet yumurta

tarifi

Kabak rendelenir, fazla suyu sıkılır. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve lor eklenir. Süt, yağ ve yumurta karıştırılır. Yağlanmış tepsiye ilk yufka buruşturarak konur. Üzerine bir miktar sütlü karışım gezdirilir. Üzerine iki yufkada aynı şekilde buruşturarak ve aralarına sütlü karışım gezdirerek konur. Kabaklı iç düzgün şekilde yerleştirilir. Kalan üç yufka da alttakiler gibi konur. Üzrine kalan sütlü karışım gezdirilir. Kare şeklinde kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 434
favori
like
share
HATİC€ Tarih: 23.05.2008 16:38
eline sağlıkı tşk
davutkelek Tarih: 21.05.2008 15:48
eline sağlık ve dilinede hakikaten güzel olmuş
selina86 Tarih: 21.05.2008 14:26
cok tskler
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 17:29
güzell olmuşşş
zeynap Tarih: 08.04.2008 18:53
Paylaşım için saol...
SU-PERISI Tarih: 08.04.2008 17:21
Kabaklı tepsi böregi güzel oluyor,emegine saglık sindy.