Hangi meyve suyu neye iyi gelir

Son güncelleme: 30.04.2008 22:36
  • Kızılcık neye iyi gelir ?

    Sistitin önlenmesini sağlar.

    Yaban mersini neye iyi gelir ?

    Cilde iyi gelir, kansere karşı koruyucu görevi görür.

    Kara üzüm neye iyi gelir ?

    Kalp hastalıklarına, cilt ve saça iyi gelir.

    Ananas neye iyi gelir ?

    Enerji verir ve sindirimi sağlar.

    Domates neye iyi gelir ?

    Zayıflamaya yarar. Özellikler erkek sağlığı için birebirdir.

    Portakal neye iyi gelir ?

    Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansızlığa iyi gelir.

    Elma neye iyi gelir ?

    Enerji verir, kalbi korur.

    Mango neye iyi gelir ?

    Gözlere ve cilde iyi gelir. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.

    Greyfurt neye iyi gelir ?

    Bağışıklık sistemi için yararlıdır.
#08.04.2008 14:10 0 0 0
  • sağlıklı beslenmenin temel şartlarından biri doğal besin agırlıklı bir yaşam tarzını benimsemek,bunları meyvelerdenve sebzelerden karşılayabiliriz.paylaşımın için saol GiiRSaaRLii,birkaç meyve suyuna örnekte ben vereyim.

    Ateş düşürücü vişne suyu:
    Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunur. Ateşi düşürüp susuzluğu gideren vişne suyu, ateşli hastalıklardan sonra kanı temizlemeye de yardımcı olur. Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Ayrıca, ishali keser, idrar söktürücü özelliği vardır.

    Huzur kaynağı kayısı suyu:
    A, B3 (Niasin) vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir kansızlığa iyi gelir, kan yapımına yardımcı olur ve sinirleri gevşetip uyku getirir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesine karşı faydalıdır. Lifli bir meyve olduğundan bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir. Kayısıda bulunan betakaroten ise kanserin, özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır.Uykusuzluğa karşı şeftali suyu: Şeftali, içerdiği A, B3 (Niasin) ve C vitaminleriyle, folik asit, betakaroten, potasyum ile gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Vücutta A vitamini oluşturan temel madde olan betakaroten, şeftalide çok miktarda bulunur. Antioksidan özelliğiyle toksinlerin vücuda vereceği zararları önler. Uykusuzluğu giderir. Hazmı kolaylaştıran şeftali aynı zamanda böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar ve iyi bir idrar sökücüdür.
#08.04.2008 16:14 0 0 0
  • Sende Saol SU-PERISI
#08.04.2008 16:16 0 0 0


  • Elma neye iyi gelir ?

    Enerji verir, kalbi korur.
    benim bilfigim mide agrisina iyi gelir diye biliyordum
#08.04.2008 17:51 0 0 0

  • Raflardakilere kanmayın. Vitamin için iş başa düşüyor. Hangi meyve suyunun neye iyi geldiğini biliyor musunuz?

    Marketlerde satılan bazı meyve sularının vitamin içerdiği söylense de, vitaminin miktarı taze meyve sularındakiyle karşılaştırma götürmez. Bu nedenle bol vitaminli bir içecek istiyorsanız kendi meyve suyunuzu kendiniz hazırlayın. İşte meyve suları ve özellikleri
    noimage
    PORTAKAL SUYU
    Öksürüğü azaltır. Kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller. Tansiyonu dengeler, cildin yaşlanmasını önler. Kanın pıhtılaşmasını, mide ve pankreas kanserini engeller
    noimage
    VİŞNE SUYU
    Ateşi düşürüp susuzluğu giderir, ateşli hastalıklardan sonra kanı temizlemeye yardımcı olur. Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasında etkin rol oynar. Mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar. İdrar söktürücü özelliği vardır.
    noimage
    KAYISI SUYU
    Bağışıklık sistemini güçlendirir kansızlığa iyi gelir, sinirleri gevşetip uyku getirir. Kemik erimesini önler. Bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir. Kanserin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcı olur.
    noimage
    ELMA SUYU
    Kan şekerini kontrol altında tutar, baş ağrısına da iyi gelir. Böbreklerin temizlenmesine yarar ve kolesterolü düşürür. Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. Damar sertliğini önler, kan basıncını düşürür.
    noimage
    ŞEFTALİ SUYU
    Gribe karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Uykusuzluğu giderir. Hazmı kolaylaştırır, böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar ve iyi bir idrar sökücüdür.
    noimage
    ÜZÜM SUYU
    Cildin yaşlanmasını geciktirir. Kan yapıcı özelliğinin yanı sıra romatizma ve mafsal ağrılarına iyi gelen üzüm suyu, kalp sistemini düzenler, bedensel ve zihinsel yorgunlukları giderir.
    noimage
    GREYFURT SUYU
    Bağışıklık sistemi için yararlı. C vitamininden zengin. Ancak ilaç kullanıyorsanız dikkatli olmakta fayda vardır.
    noimage
    KİVİ SUYU
    C vitamini deposu. Enfeksiyonlarla mücadele etmek ve cilt kusurlarını engellemek açısından faydalı.
    noimage
    ANANAS SUYU
    Ağır proteinleri sindirmeye yarayan bromelain enzimi vardır. Ayrıca doğal şekerler açısından da zengin, enerji verir.
    noimage
    KARA ÜZÜM SUYU
    Kalp hastalıklarına, cilt ve saça iyidir. Kan pıhtılarının birikmesini azaltıp kan dolaşımı sağlar. Saç, cilt için de yararlı.
    noimage
    YABAN MERSİNİ
    Cilde iyi gelir. Kansere sebep olan serbest radikalleri yenen ve kolajeni bozulmaktan koruyan antosiyaninler açısından zengin.
    noimage
    MANGO SUYU
    Gözlere, cilde iyi gelir. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Serbest radikalleri yok eden beta karoten açısından zengin.
    noimage
    KIZILCIK SUYU
    Sistitin önlenmesini sağlar. Kızılcık suyunda bulunan proantosiyadin adlı madde, idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltır. C vitamini içerir.



#30.04.2008 14:33 0 0 0
  • paylaşımın için saol eskitoprak.
#30.04.2008 16:49 0 0 0
  • biraz beni yordu ama guzel bir paylasim oldu bence
#30.04.2008 17:03 0 0 0
  • PAYLASIM ICIN TSKLER :)
#30.04.2008 22:36 0 0 0