Grip şişmanlatıyormuş

Son güncelleme: 09.04.2008 09:48













  • İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre Grip virüsü aşırı kilo almaya yol açıyor.

    Malmö'de yapılan "Çocuklarda Şişmanlık" konulu seminerlerde bahsedilen araştırmanın başında bulunan Richard L Atkinson, "Gelecek veya bir sonraki sene, grip sırasında şişmanlığı önleyici aşının elimizde hazır olmasını umuyoruz" dedi.

    Atkinson, aşırı kiloların hepsinin bundan kaynaklanmadığını, şişmanlamanın onda birinin virüse bağlı olduğunu aktardı. 500 denek üzerinde yapılan araştırmada, denekler içerisinde kilolu olanların yüzde 30'unda Ad 36 virüsünün bulunduğu, zayıflarda bu oranın yüzde 11 civarında kaldığı öğrenildi.

    Atkinson, TV 4 İsimli İsveç televizyonuna yaptığı açıklamada ise; "Hayvanlarda yaptığımız deneylerde, hayvanların birçoğu virüsü enfeksiyon kaptıktan sonra şişmanladı. Maymunlar arasında ise bu oran yüzde 100'dü" diye konuştu.

    İkiz kardeşler üzerinde yapılan deneylerde, birisine virüs bulaşırken, diğerine buluşmadığı gözlemlendi. Atkinson bu durumu: "Enfekte olan, virüs bulaşan kardeş, daha şişmandı. Bu da, virüsün şişmanlığa yol açtığının en açık delilidir" şeklinde yorumladı.

    Araştırmacı Atkinson'a göre, Ad 36 virüsünün DNA'sı hücre çekirdeğine giriyor ve bazı enzimler ile yağ hücrelerinin büyümesine yol açıyor. Bu olayların evcil hayvanlara etkisine işaret eden Richard L Atkinson; "Ev hayvanları da gittikçe şişmanlıyor. Mesela ev kedileri artık daha fazla şişman ama bu davranış değişikliğinden değil. Onlar hamburger yiyip, televizyon başında zaman geçirmiyor, bilgisayar başına oturmuyorlar, yine de kilo alıyorlar" şeklinde konuştu.
#09.04.2008 09:27 0 0 0
  • genelde hastalık zayıflatır diye bilinir.. denir ya yüzü çökmüş.
    enteresan bir de önleyici aşı yapılacakmış..
#09.04.2008 09:48 0 0 0