Malzemeler:

1 kilo şeker
1 kilo kuru erik
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:

Erikleri bol suda iyice yıkayın. Bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin. Erikler iyice yumuşadıklarında ateşten alın. Ezip kevgirden geçirin. Elde ettiğinizi erik ezmesini tencereye koyun. Şekeri, pişmekte olan ezmeye arada azar azar ilave edin ve marmelatı devamlı olarak karıştırın. Marmelat kıvamını bulmak üzereyken 1 adet limon suyunu tencereye boşaltın. 3 dakika daha kaynatın ve ateşten alın. Marmelat sıcakken kavanozlara doldurun ve soğuduğunda serin bir yerde saklayın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 487
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:26
paylşım için thanks
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 17:38
sağol eline sağlık
COCO Tarih: 14.04.2008 22:18
Oh ellerine saglik.