1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışımı
2 su bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta

1- Tencereye yağ ile şeker konup şeker eriyip kaynamaya başlayınca bir kapta nişasta 1 su bardağı su ile iyice karıştırılıp tencereye ilave edilir. Tahta kaşıkla ezip karıştırarak uzun
müddet kısık ateşte kavrulur.
2- Güzel bir kıvama gelince ateşten alınıp servis tabağına alınır. Arzu edilirse üzerine kavrulmuş badem veya findik parçaları ile süslenir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:14
paylaşım için tşklr
Kader mi desem Tarih: 14.06.2008 00:41
merak ettim simdi sabun gibimi duruyoda adi sabuniye ???? en iyisi denemek tsk ler
COCO Tarih: 12.05.2008 17:18
SU-PERISI Tarih: 10.04.2008 18:10
Degişik bir adı var,bir çeşit nişastalı helva galiba.