• 5 yumurta
• 5 fincan şeker
• 4 fincan un
• 2 fincan pirinç unu
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 adet limon
• 1 çay kaşığı dolusu karbonat
1- Geniş bir kaba iki parmak kalınlığında sıcak su konur. Sıcak suyun içine başka bir kap oturtturulup bunun içine yumurtalar kırılıp şeker katılıp şeker katılıp mikserle çırpmaya başlanır. Çırparken hep aynı yöne döndürülerek çırpılır (yaklaşık 15-20 dakika).
2- Hamur yoğurt kıvamına gelip kabarıp koyu bir hal alınca sıvıyağ damla damla akıtılarak aynı zamanda çırpmaya devam edilir.
Yağ dökme işi bitince limon suyunun içine konmuş karbonat katılır.
3- Un ve pirinç unu katılıp iyice kanştırılıp yağlanmış kek kabına dökülür. Fırına verilip orta dereceli ateşte pişirilir.
4- Kekin iyi pişmesi için kalıbın üzerine bir kapak kapatılmalıdır.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 505
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:13
saolll eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 10.04.2008 18:21
Paylaşımın için teşekkürler,bende yaparım ama yumurtaları çırparken sıcak suyun içine koymam sıcak suyun ne gibi etkisi oluyor acaba.
pastalar ve kekler bölümüne alındı.